Чт, 2024-04-18, 10:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 27 » Україна виконала "домашнє завдання" МВФ
18:49
Україна виконала "домашнє завдання" МВФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Перший віце-прем'єр і глава Мінекономрозвитку України Степан Кубів заявляє про виконання Україною всіх необхідних зобов'язань для отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна домашнє завдання за зобов'язаннями Міжнародного валютного фонду виконала, які ми обіцяли в підписаному меморандумі (про економічну та фінансову політику при отриманні третього траншу в вересні 2016 року - ред.)", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Відповідаючи на запитання про пенсійну та земельну реформи, зобов'язання за якими також містилися в меморандумі, Кубів зазначив, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман і міністр соцполітики Андрій Рева задекларували технологічну карту проведення пенсійної реформи.

"Ми 25 років говоримо, але треба робити певні непопулярні реальні кроки. Ухвалюючи бюджет 2017 року, перші кроки ми розглядаємо як старт пенсійної реформи, які закладені в бюджеті, зменшенні діри в Пенсійному фонді. І буде представлена реформа на уряді", - сказав перший віце-прем'єр.

Стосовно впровадження в Україні ринку землі, він заявив, що з цього питання ведеться спільна координація роботи урядом, парламентським комітетом і Верховною Радою.

"(В Україні) відсутній ринок землі, на сьогоднішній день робити ринок землі заради процесу не потрібно", - підкреслив Кубів.

Крім того, Кабінет міністрів опублікував інфографіку зі своїми найголовнішими досягненнями за 2016 рік. Інфографіка доступна на урядовому порталі.

Так, серед своїх досягнень український уряд зокрема називає застосування зони вільної торгівлі, реформу системи публічних закупівель, підвищення мінімальної заробітної плати, реформу виконавчої та пенітенціарної служби, запровадження електронного декларування, початок видачі ID-паспортів, реформу ДСНС, оформлення шлюбу за добу та інші.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд 18 листопада оприлюднив заяву за підсумками роботи останньої місії в Україні, згідно з якою ухвалення урядового проекту державного бюджету на 2017 рік, який сформовано з урахуванням орієнтирів реформ, схвалених МВФ, є однією з умов успішного завершення третього перегляду програми. Крім того, Фонд очікує збереження в Україні фінансової стабільності та продовження заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол. у вересні поточного року - після більш ніж річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитних транші загальним обсягом 7,62 млрд дол.

Обсяг міжнародних резервів на сьогодні становить 15,7 млрд доларів – НБУ

Обсяг міжнародних резервів України на сьогодні день становить близько 15,7 млрд дол., і цієї суми достатньо для проведення Національним банком інтервенцій зі згладжування валютних коливань і виконання зобов`язань уряду. Про це йдеться у коментарі регулятора щодо ситуації на валютному ринку, передає УНІАН.

"Національний банк має достатньо інструментів для згладжування надмірних коливань. Обсяг міжнародних резервів сьогодні становить близько 15,7 млрд дол. США. Цього достатньо і для продажу валюти в ході інтервенцій, і для виконання зобов`язань уряду та НБУ", - йдеться у коментарі.

Зокрема, НБУ повідомив, що сьогодні, 27 грудня 2016 року, на міжбанківському валютному ринку спостерігається тимчасовий надлишковий попит на іноземну валюту, який сформувався під дією ситуативних чинників.

НБУ зазначив, що, з одного боку, пропозиція валюти сьогодні обмежена у зв`язку з різдвяними вихідними у США та Європі.

"Обов`язковий продаж валютної виручки уповноважені банки зобов`язані здійснити наступного дня після отримання валюти. Відповідно, коли робочий день в Україні 26 грудня збігся з вихідним у США та Європі, валютна виручка на рахунки українських банків не надходила, що обмежило обов`язковий продаж валютної виручки 27 грудня", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на валютний ринок тисне попит на валюту з боку компаній-експортерів, які отримали бюджетне відшкодування ПДВ минулого та поточного тижня.

Регулятор наголосив, що у таких випадках, як сьогодні, коли на валютному ринку домінують тимчасові фактори, НБУ має достатньо інструментів для згладжування надмірних коливань.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 698 | Додав: adminA | Теги: Україна, домашнє завдання МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ