Чт, 2024-03-28, 20:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 3 » Україна з Китаєм дружитимуть владними партіями
14:44
Україна з Китаєм дружитимуть владними партіями
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв спільно з прем'єр-міністром Миколою Азаровим почали підготовку візиту Азарова до КНР.

Про це повідомив президент Віктор Янукович під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром Державної ради КНР Чжаном Децзянем, який очолить китайську частину українсько-китайської міждержавної комісії, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми також чекаємо на китайську делегацію вже цієї осені і будемо створювати всі умови для розвитку співпраці між регіонами Китаю та України", - зазначив Янукович.

Глава держави особливо наголосив, що співпраця наших країн ґрунтуватиметься на міцній політичній базі. "Ми домовилися, що буде підписана угода між Комуністичною партією Китаю та Партією регіонів, яка фактично займатиметься реалізацією наших стратегічних рішень", - сказав Янукович.

Віктор Янукович перебуває у Китаї з державним візитом. У березні 2010 року він заявив, що призупиняє своє членство в Партії регіонів.

Говорячи про перспективи українсько-китайської співпраці, Янукович також повідомив, що запропонував голові КНР створити в Україні постійно діючу виставку Китаю. Президент, крім того, висловив вдячність керівництву КНР за сприяння, надане українській стороні у проведенні нашої виставки в Шанхаї. Загалом він оцінив Всесвітню виставку "Експо" як "дуже успішний міжнародний захід", якому приділяє увагу світова спільнота.

Зі свого боку віце-прем'єр-міністр КНР високо оцінив досягнуті вчора між президентом України та головою КНР домовленості та обмін думками в ході переговорів.

Янукович у Китаї відкрив бізнес-форум

Глава держави у Пекіні взяв участь у відкритті бізнес-форуму за участю представників ділових кіл України та КНР. Глава держави наголосив, що всебічний розвиток взаємодії з Китаєм, який був і залишається одним з головних партнерів нашої держави в азійському та тихоокеанському регіоні, сьогодні розглядається в Україні як один з пріоритетних напрямків зовнішньої політики.

Віктор Янукович зазначив, що сьогодні Китай є країною, яка обрала унікальний шлях розвитку та досягла на ньому вражаючих результатів. Президент підкреслив, що показники розбудови економіки КНР за роки запровадження реформ переконливо демонструють, яких успіхів можна досягти, якщо в державі панують злагода та політична стабільність.

Говорячи про співпрацю України та КНР, глава держави наголосив: "Сьогодні Україна відкриває нову сторінку своєї зовнішньої політики – сторінку максимально активної співпраці та нових горизонтів. Один з таких горизонтів – Китай".

Віктор Янукович звернув увагу китайських бізнесменів на те, що наша держава володіє унікальним економічним потенціалом, має сучасні промислові потужності та природні ресурси.

Президент особливо наголосив, що Україна вже не повернеться до часів нестабільності. Сьогодні, переконаний Віктор Янукович, в нашій країні з'явилися базові передумови для успіху – це стабільність та порядок, "уряд, який є господарем ситуації на роки вперед". "Доба політичних потрясінь та революцій в Україні завершилася. Почалася пора стабільного зростання", - заявив Янукович.

Говорячи про важливість активізації українсько-китайської інвестиційної співпраці, президент нагадав, що сьогодні закордонні та вітчизняні інвестори у своїй господарській діяльності в Україні користуються різноманітними правами, внутрішнім законодавством та відповідними двосторонніми угодами передбачено надання іноземним інвесторам додаткових державних гарантій щодо захисту їх капіталовкладень. "Ця сфера українсько-китайської співпраці регулюється міжурядовою угодою про заохочення та взаємний захист інвестицій", - зазначив він.

Серед важливих аспектів інвестиційної привабливості України Віктор Янукович назвав геополітичне положення, розгалужену транспортну систему, наявність одного з найбільших в Європі науково-промислового комплексу, доступ до ринків СНД та Євросоюзу. Глава держави звернув особливу увагу на те, що днями з метою забезпечення обсягів інвестицій, реалізації інноваційно-інвестиційної моделі розвитку економіки та гарантованої публічної підтримки інвестиційної політики він прийняв рішення про перетворення Консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні на Раду вітчизняних та іноземних інвесторів. Відповідний указ президент України підписав 1 вересня поточного року.

Віктор Янукович наголосив, що сьогодні Україна готова поглиблювати співпрацю з КНР у сфері авіабудування. Зокрема - у розробці регіональних та транспортних літаків, а також підготовки фахівців. Він відзначив, що на цьому шляху вже є значні напрацювання. З-поміж них йдеться про чинну угоду щодо участі АНТК ім. Антонова у створенні першого китайського важкого транспортного літака. Також, зазначив президент, триває робота з китайськими партнерами щодо просування на ринок КНР сучасних моделей українських пасажирських та вантажних літаків серії АН.

Серед найбільш інвестиційно привабливих секторів економіки Янукович назвав сільське господарство, переробну промисловість, ядерну енергетику, житлове будівництво, сектор телекомунікацій.

Глава держави окремо відзначив, що вже досягнуто домовленості про участь китайської сторони у реалізації транспортних, інфраструктурних проектів у рамках підготовки до Євро-2012. "Ми відкриті для іноземних інвесторів. І уряд, і український парламент, і я особисто як президент створюватимемо всі умови для їх плідної роботи на вітчизняному ринку", - підкреслив Віктор Янукович.

Візит Януковича до Китаю завершиться 5 вересня. Завтра президент відвідає Гонконг, а потім – Шанхай. Разом з Януковичем до КНР полетіли вісім членів Кабміну, голова АП, голова Нацбанку та понад 80 представників українських ділових кіл і керівників провідних вітчизняних підприємств.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1065 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ