Пт, 2024-03-29, 09:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 1 » Українці шукають креативні способи, аби переконати голландців
08:21
Українці шукають креативні способи, аби переконати голландців
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Спортсмени та учасники всеукраїнського руху "Спорт заради миру" влаштують ультрамарафон та велопробіг за маршрутом Гаага-Амстердам (65 км) на підтримку демократії та європейської єдності.

Референдум в Нідерландах спрямований на досягнення виходу країни з ЄС

В акції "Say "YES!" Європі", яка відбудеться напередодні референдуму у Нідерландах щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС, візьмуть участь понад 100 активістів не лише з України, а й Польщі, Німеччини, Франції та Нідерландів. Найстаршому з них 66 років, а наймолодшому - 23.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас дуже складна ситуація у Нідерландах, ми висадили там спочатку такий урядово-бізнесовий десант, який зараз знаходиться там на форумі. І ви сьогодні, як спортивні дипломати, від серця до серця передасте наш посил, що ми такі ж європейці, як вони", - сказав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов під час урочистих проводів учасників ультрамарафону та велопробігу.

Жданов також повідомив, що супроводжуватиме українців народний депутат Олексій Гончаренко та співробітники Національної поліції, а зустрічатиме їх у Нідерландах міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Так, ультрамарафон та велопробіг стартує 3 квітня о 10 ранку з площі Плейн у Гаазі, а прибуття всіх учасників акції планується о 14.00 на площі Рембрандт в Амстердамі.

Референдум в Нідерландах спрямований на досягнення виходу країни з ЄС

Запланований у Нідерландах референдум щодо угоди про асоціацію України та Європейського Союзу направлений не проти України, а щоб добитися виходу Нідерландів з ЄС, заявляють самі організатори референдуму.

"Звичайно, нас не хвилює Україна, ви маєте зрозуміти", - пояснив голова оргкомітету, історик Ар’ян ван Діксхорн, слова якого наводить нідерландська газета NRC Handelsblad.

"Референдум Nexit (щодо виходу Нідерландів зі складу ЄС – ред.) зараз неможливий. Ось чому ми хапаємося за будь-яку можливість, щоб тиснути на відносини між Нідерландами та ЄС", - пояснює ван Діксхорн.

Ще один учасник оргкомітету Пепіжн ван Гоувелінген розповів, що вони чекали два роки на новий закон про референдум, а потім перевірили на сайті виборчої комісії, які закони та міжнародні угоди могли б бути предметом референдуму. Так, однією з перших була угода про асоціацію з Чилі. При цьому він зізнався, що вони знали і про референдум щодо асоціації з Україною, голосування за яким було призначено спочатку на 30 червня і не підпадало під дію закону про референдум, оскільки закон про референдум набуде чинності з 1 липня. Тому вони надіслали листа до двох політичних партій - SP та PVV - із проханням перенести обговорення. "І це відбулося", - зазначив ван Гоувелінген.

Довідка

6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На голосування виноситься питання: ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Референдум був ініційований групою GeenPeil.

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою за 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентарями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Зазначимо, пропагандистська машина Росії напряму і через посередників намагається зганьбити образ України в Європі, щоб зірвати її нинішній західний геополітичний вибір.

Голландські депутати від партії "Демократи-66" звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Також повідомлялося, що в Голландії планують зняти серіал про корупційні зв'язки Єврокомісії з українцями. Також європейців вже двічі намагалися налякати фейковими терористами з полку "Азов".

Українські волонтери зняли для жителів Нідерландів відеоролик, у якому продемонстрували основні тези російської пропаганди і закликали жителів країни на референдумі підтримати асоціацію України і Євросоюзу.

22 березня в Нідерланди агітувати прибули брати Клички. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: креативні способи, українці, голландці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ