Чт, 2024-04-25, 16:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 3 » Українці створили унікальну електронну модель людини
10:21
Українці створили унікальну електронну модель людини
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
1 червня у Вінниці офіційно представили першу українську комп'ютерну модель життєдайності людини "Віртуальний пацієнт "СКІФ". Її розробили на базі Вінницького національного медичного університету ім. Миколи Пирогова. За словами ректора медуніверситету Василя Мороза, ідея створити подібну програму у нього виникла ще приблизно 1980 року, пише Gazeta.ua.

"Тоді за кордоном спостерігав за апаратом, який досліджував роботу головного мозку. Хотілось зробити щось подібне, але ще краще. Тільки мені говорили, що ми не доживемо до цієї миті, коли цю ідею втілимо в життя. І от, я зараз з вами її представляю. Живий, здоровий. Ми зустрічалися з Раїсою Богатирьовою (міністр охорони здоров'я). Я їй попередньо презентував "СКІФа". Попередили, що маю лише 10 хвилин. Та ми проговорили майже дві години. Ще варто зазначити, що "СКІФ" був реалізований без жодної державної підтримки, силами науковців нашого університету", - розповів Мороз.

Завдяки "СКІФу" можна вивчати роботу систем організму в цілому, так і окремо.

"Моделюються різноманітні патологічні стани. Вивчається ефективність лікування. Одночасно можна спостерігати за усіма системами і реакціями, які відбуваються в організмі. Усі наявні досі системи навіть близько не можуть наблизитися до цього винаходу. Це великий прорив української науки та медицини. "СКІФ" може вже з 1 вересня увійти в освітню медичну програму", - зауважила Раїса Богатирьова.

За даними Інтернету, торік російські біологи спільно з європейськими також розпочали розробку технології "Віртуальний пацієнт".

"За її допомогою стане можливим лікувати людей, з урахуванням їхніх генетичних і фізіологічних можливостей. Дана розробка допоможе медикам складати програми профілактики і лікування хвороб з урахуванням індивідуальних особливостей людини. В майбутньому можна буде створювати схеми терапії кожного захворювання для конкретної людини", - сказав новосибірський біолог Олександр Кель, який запропонував цю технологію.

На відміну від "СКІФа", інші моделі фізіологічних процесів, які тепер використовуються науковцями від медицини, організовані у вигляді різних типів складних систем математичних рівнянь, і за інноваційністю і близькістю до організму живої людини навіть не наближаються до вінницького віртуального пацієнта.

Розробники "СКІФа" бачать її як навчальну програму - симулятор в медичних вишах, а також у фармакології. Її застосування прискорить і здешевить випробування медичних препаратів, а також вирішить чимало проблем медичної етики, максимально зменшивши необхідність тестування ліків на тваринах і людях.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: унікальна електронна модель людини, українці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ