Чт, 2024-03-28, 17:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 28 » Українці вважають, що країна йде не туди, і назвали, хто їх розчарував
10:26
Українці вважають, що країна йде не туди, і назвали, хто їх розчарував
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

67,3% українців вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямку. Про це свідчать дані опитування, проведеного Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, повідомляє прес-служба Центру.

Водночас 11,7% опитаних вважають, що події в країні розвиваються в правильному напрямку, а 21,1% - не змогли визначитися.

- "Регіонал" Кисельов не здивований, що ПР і Янукович втратили у рейтингу
- Третина українців розчарувалася в Януковичі
- Партія регіонів втрачає рейтинг, "Батьківщина" та "Фронт Змін" - навпаки
- Більше половини українців готові вийти на вулицю в разі погіршення умов життя

Крім цього, респондентів запитали, як би вони оцінили нинішню владу порівняно з попередньою. 40,3% опитаних вважають, що нинішня влада нічим істотно не відрізняється від попередньої, 36,4% - вважають її гіршою за попередню, 16% - вважають її кращою за попередню, а 7,3% - не змогли відповісти.

Під час опитування було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як стратифікована, багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі.

Опитування здійснювалося у 131 населеному пункті (із них 79 міських та 52 сільських поселень). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Нагадаємо, що згідно результатами соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, майже 73% українців вважають, що пересічний громадянин України сьогодні зовсім не може впливати на стан справ у державі.

А опитування, проведене наприкінці літа цього року, Центром Разумкова показало, що за 20 років Україна так і не стала незалежною, а політичні репресії тривають.

А з тезою, що давно час піднімати народ на боротьбу проти влади, не здатної керувати країною, погодилися 56,9% молодих людей, 49,8% людей середнього та 46,3% старшого віку. Про це свідчать результати соціально-психологічного опитування Інституту соціальної та політичної психології АПН України.

Третина українців розчарувалася в Януковичі

Українці вважають "Розчаруванням року" президента Віктора Януковича (32,3%), віце-прем’єра Сергія Тігіпка (11,7%) та прем’єра Миколу Азарова (8,3%).

Під час опитування респондентів просили назвати "Політика 2011 року", "Розчарування 2011 року", "Подію 2011 року у світі" та "Подію 2011 року в Україні".

Як "Політика року" найчастіше називали Юлію Тимошенко (16,1%), Віктора Януковича (9,2%), Арсенія Яценюка (8,8%); як "Розчарування року" – Віктора Януковича (32,3%), Сергія Тігіпка (11,7%), Миколу Азарова (8,3%).

"Подією року у світі" найчастіше вважали війну в Лівії (9,7%), вибори в Росії (8,6%), світову фінансово-економічну кризу (5,2%); "Подією року в Україні" – ув’язнення, звинувачувальний вирок Юлії Тимошенко (40,5%), протести "чорнобильців" (7,6%), пенсійну реформу (6,7%).

Окрім того, дві третини опитаних (66,3%) вважають, що протягом 2011 року ситуація в країні в цілому змінилася на гірше, лише 6,1% вказують на покращення ситуації, ще 22,1% вважають, що вона не змінилася.

При цьому, громадяни констатують погіршення ситуації в більшості сфер. Найчастіше (87,4%) респонденти вказують на погіршення ситуації стосовно цін і тарифів, 66,0% – на погіршення ставлення громадян до влади, 65,3% – на зниження рівня стабільності, 64,6% – на зниження упевненості у завтрашньому дні, 64,5% – на погіршення економічного становища країни, 60,8% – на зниження рівня соціального захисту, 60,7% – на зниження добробуту їхніх родин, 59,8% – на погіршення ставлення влади до громадян, 59,4% – на погіршення оплати праці, 56,9% – пенсійного забезпечення, 51,8% – міжнародного іміджу України.

Рівень оптимізму громадян стосовно розвитку подій в Україні не змінився порівняно з жовтнем 2011 року і залишається низьким: лише 11,7% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямі і 67,3% - що в неправильному.

Партія регіонів втрачає рейтинг, "Батьківщина" та "Фронт Змін" - навпаки

Рейтинг Юлії Тимошенко та партії "Батьківщина" перевищив рейтинг Віктора Януковича та Партії регіонів.

Якби найближчим часом відбулися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку на них отримало б Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" - 15,8% усіх опитаних ( у жовтні - 13,8%).

За Партію регіонів готові віддати голос 13,9% виборців проти 16,6% у жовтні, за "Фронт Змін" - 9,6% проти 8,1% у жовтні.

5,3% опитаних мають намір проголосувати за Комуністичну партію України, 5,1% – за Партію "УДАР" Віталія Кличка, по 3,6 % – за ВО "Свобода" і "Сильну Україну".

За кожну з решти партій голосували б менш як 2% опитаних.

Окрім того, якби перший тур виборів президента України відбувався найближчим часом, найбільше голосів виборців отримали б Юлія Тимошенко (16,3% усіх опитаних), Віктор Янукович (13,3%) та Арсеній Яценюк (10,7%).

Більше половини українців готові вийти на вулицю в разі погіршення умов життя

Більш як половина українців готові вийти на вуличні акції протесту в разі значного погіршення умов життя.

52% опитаних вважають, що в разі значного погіршення умов життя потрібно вийти на вулицю з протестом. Водночас 23,3% українців дотримуються думки, що краще терпіти матеріальні труднощі заради збереження в країні порядку.

Протягом 2011 року зростала частка респондентів, які вважають, що влада вдається до політичних репресій – якщо в лютому 2011 року цю думку поділяли 43,6% опитаних, то в грудні 2011 року – 55,1%.

Зараз серед громадян переважає переконання, що нинішня влада або нічим не відрізняється від попередньої (40,3%), або гірша за неї (36,4%).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1197 | Додав: adminA | Теги: країна йде не туди
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ