Пт, 2024-04-26, 18:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 18 » Українців атакуватимуть три штами вірусу грипу
12:50
Українців атакуватимуть три штами вірусу грипу
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Цієї зими здоров'я українців будуть випробовувати на міцність аж три штами грипу. Очікують, що в країні розгуляються знайомі нам - каліфорнійський та "Вікторія" (так званий "свинячий грип"), якими ми вже встигли перехворіти в минулі роки. Ще з'явиться зовсім новий, до якого у нас поки що немає імунітету, - грип типу В "Вісконсин", повідомляє "Сегодня".

За симптомами він не відрізняється від інших типів - висока температура, біль у горлі і м'язах, головний біль тощо. Але позаяк до нього немає імунітету, то ймовірність його підхопити зростає.

Епідеміології прогнозують, що грип може нагрянути в грудні. "Припускаємо, що першим проявиться "Вікторія", а за ним у лютому з'явиться новий штам, - каже заввідділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Алла Мироненко. - Хоча не виключено, що пік епідемії може випасти на березень. Таке вже було. Очікуємо, що найменше люди будуть хворіти каліфорнійським вірусом - в українців уже встиг виробитися імунітет проти нього, але він найбільш небезпечний з-поміж цієї трійки і переноситься важче".

Поки що прогнозувати, чи буде глобальна епідемія грипу, складно.

"Як себе поведе грип, стане ясно тільки на початку зими. Однак українці самі створюють вірусу сприятливу обстановку. У нас дуже мало людей прищеплюється - лише 0,5% населення. Для порівняння, в Канаді 30%, - говорить Мироненко. - Наші люди воліють відлежатися вдома, а не йти в лікарню. А коли звертаються по допомогу до медиків, то нерідко буває пізно - вже складно уникнути тяжких наслідків".

Експерти кажуть, що щепитися потрібно встигнути до грудня. "На жаль, жодна профілактика народними засобами (часник, загартування тощо) або вітаміни не зможуть уберегти від грипу.

Протистояти йому може тільки вакцина, - каже Мироненко. - Організму дорослої людини досить 10-14 днів, щоб виробити імунітет до вірусу після щеплення, дитині буде потрібно близько трьох тижнів. А маленьким дітям до 3 років, які прищеплюються вперше, потрібно робити вакцинацію поетапно. Тому варто починати вже зараз готувати їх до грипу".

У поліклініках кажуть, що наразі вкрай мало людей приходять зробити щеплення, наплив очікують до кінця місяця. "На безкоштовне щеплення можуть розраховувати малозабезпечені, багатодітні сім'ї, медперсонал... Решта можуть купити вакцину в аптеці", - розповіли в одній з поліклінік Полтави. Ціна на ампулу 50-300 гривень. Правда, в аптеках нам сказали, що поки залишилися минулорічні запаси, нові чекають до кінця місяця.

Нагадаємо, що епідемічний поріг із захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в Україні взимку 2011/2012 років не було перевищено в жодному з регіонів.

За сезон 2010/11 від ускладнень грипу померло 20 людей, що в 50 разів менше, ніж у 2009-2010 роках, коли в Україні була епідемія "свинячого грипу". Жертв стало менше, на думку медиків, завдяки вакцинації і лікуванню "Таміфлю". Вакциною проти грипу щепили втричі більше людей, ніж минулого року (600 тисяч українців). Крім того, раніше уряд вирішив дозволити використання ліків, які було закуплено 2009 року для боротьби з епідемією грипу, для допомоги людям, в яких є "інші захворювання".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1100 | Додав: admin | Теги: вірус, грип
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ