Вт, 2024-04-23, 16:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 4 » Українець може стати першим поселенцем на Марсі в 2023 році
12:09
Українець може стати першим поселенцем на Марсі в 2023 році
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Українець може стати одним з перших, хто заселить Марс: 22-річний студент столичного авіаційного університету Дмитро Носов пройшов попередню реєстрацію в проекті Mars One, який вже цього року почне прийом заявок на участь у марсіанській місії. Першу людську колонію Mars One планує висадити на Червону планету в 2023 році, передає Радіо Свобода.

Носов вірить, що якщо проект отримає належну фінансову підтримку, то вже незабаром ідея, яка зараз здається фантастичною, може стати реальністю.

Родом з Бердичева, Носов навчається в Національному авіаційному університеті на інженера-механіка з обслуговування наземної техніки аеропортів, є лейтенантом запасу Військово-повітряних сил. За його словами, цікавиться наукою з дитинства і припускає, що це у нього спадкове: його дідусь працював на космодромі "Байконур".

Про Mars One вперше почув з новин. Каже: вражений ідеєю засновників проекту, вирішив їм написати.

"Я просто зайшов на їхній сайт, там була імейл-адреса проекту. Я написав листа - короткий коментар на їхній імейл - мовляв, займаєтеся, хлопці, гарною справою. Попросив, щоб присилали нову інформацію про проект і написав, що якщо потрібна буде якась допомога, я готовий", - розповів Дмитро.

Незабаром після цього Дмитру написав Норберт Крафт - керівник медичного спрямування проекту Mars One, вони поговорили в скайпі, після чого Дмитру надіслали анкету.

При цьому Норберт Крафт підтвердив, що Дмитра Носова в Mars One вважають одним з потенційних кандидатів на участь у проекті.

Разом з тим офіційний відбір учасників ще не розпочався: старт збору аплікаційних форм заплановано на першу половину 2013 року. Зараз відбирають в індивідуальному порядку людей, які так чи інакше здаються команді проекту такими, що зможуть здійснити таку далеку подорож.

Основна вимога до майбутніх мешканців Марса - кандидат повинен бути фізично і психічно здоровим (зокрема, мати стовідсотковий зір, нормальний тиск, а його зріст не може перевищувати 190 сантиметрів).

"Першочерговим обов'язком на Марсі для його жителів буде підтримувати життєдіяльність тієї системи, про яку ми всі пишемо", - зазначив Норберт Крафт.

Планується, що вже в 2021 році на Марс доставлять все необхідне для зведення поселень, а вдосконалені марсоходи будуть займатися комплектацією житлових блоків. А в 2022 році із Землі стартує космічний корабель, на борту якого на Марс будуть летіти перші люди. І, можливо, серед них буде і українець.

Науковці ж вважають, що пілотований політ на Марс може відбутися не раніше 2037 року, оскільки підуть роки на розробку технічних засобів, необхідних для здійснення подібної експедиції.

Як повідомлялося, американська компанія SpaceX, що виробляє космічні ракети Falcon, оголосила про початок прийому заявок на приватні польоти на Марс. Дозволити собі це задоволення зможе той, хто готовий віддати за космічну екскурсію 500 тисяч доларів і не має хронічних хвороб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: 2023, поселенці, українець, Марс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ