Чт, 2024-04-25, 09:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 20 » "Українська біржа" зупинила торги на знак протесту
12:26
"Українська біржа" зупинила торги на знак протесту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
"Українська біржа" зупинила торги на годину в знак протесту проти депозитарного закону. Про це йдеться у повідомленні біржі, передають "Українські новини".

Протест пов’язаний з ухваленням парламентом закону про функціонування системи депозитарного обліку цінних паперів, який поки не підписаний президентом Віктором Януковичем. Торги будуть зупинені до 11.00 години.

Біржа вважає, що призупинення торгів дозволить привернути увагу президента до негативних наслідків, які матиме на інвестиційний клімат країни ухвалення даного закону в нинішній редакції.

Нагадаємо, ініціативу біржової ради щодо зупинення торгів на знак незгоди з редакцією закону "Про депозитарну систему України" підтримали 55 із 172 учасників торгів, що забезпечують 98,66% торговельного обороту біржі.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, в свою чергу, погрожує застосувати санкції до біржі, якщо та призупинить торги.

Згідно із ухваленим законом, у країні створять єдиний центральний депозитарій і єдиний розрахунковий центр, які в перші роки будуть підконтрольні державі і Нацбанку.

"Українська біржа" може закритися

Учасники українського фондового ринку закликають президента Віктора Януковича ветувати закон про депозитарну систему. Про це на прес-конференції в четвер заявив глава біржової ради "Української біржі" Ігор Мазепа, передає "Економічна правда".

Як відомо, згідно з ухваленим законом, в Україні створять єдиний центральний депозитарій і єдиний розрахунковий центр, які в перші роки будуть підконтрольні державі і Нацбанку.

Представники біржі відзначали, що створення єдиного розрахункового центру є введенням непрозорого посередника між учасниками ринку і Нацбанком.

Як заявив Мазепа, віце-прем'єр Валерій Хорошковський просив внести зміни в цей документ, але "чиновники Держкомісії з цінних паперів пішли на відверту брехню, коли повідомили офісу Хорошковського, що немає жодних проблем з цим законом".

"Ми просимо президента ветувати той проект закону, який вийшов з Верховної Ради, зі змінами по суті, а не по формі", - додав він.

У свою чергу керуючий директор ІГ "Універ" Олексій Сухоруков, коментуючи припинення торгів на "Українській біржі", заявив: "Такого в світі не відбувалося жодного разу".

За його словами, прийнята редакція закону про депозитарну систему означає "закінчення фондового ринку". Сухоруков зазначив, що для інвесторів такий закон - "стусан, пішли геть звідси".

"Це нові можливості для бюрократії, для можливої корупції, для халатності, помилок і чого завгодно. Це тупиковий шлях", - сказав він, додавши, що учасники ринку виступають за внесення змін до цього закону з урахуванням світового досвіду.

Крім того, відповідаючи на питання, яка глобальна мета прийняття такого закону, Мазепа сказав: "Сісти на грошовий потік, який утворюється в результаті діяльності не тільки фондового ринку, але і всіх інших фінансових ринків".

Відповідаючи на питання, якими можуть бути дії біржі, якщо президент підпише дану редакцію закону, Мазепа назвав три варіанти розвитку подій.

"Перший - продовжувати, так як є. Другий - намагатися через наступний закон внести зміни в існуючий закон. Третій варіант - закритися. Вірогідність третього варіанту - відсотків 70", - сказав він, додавши, що учасники ринку ще будуть обговорювати свої подальші дії.

У свою чергу Сухоруков додав, що оцінює ймовірність закриття біржі значно менше, ніж в 70%, але не виключає цього.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: торги, знак протесту Українська біржа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ