Чт, 2024-04-18, 21:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 12 » Світ стурбований всеохопною злочинністю в українській міліції
14:53
Світ стурбований всеохопною злочинністю в українській міліції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська влада повинна негайно вжити заходів проти повальної злочинності в рядах міліції, заявляє в новій доповіді, оприлюдненій у середу, міжнародна правозахисна організація Amnesty International, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У доповіді під назвою "За відсутності складу злочину: ціна безкарності працівників правоохоронних органів в Україні" йдеться про те, що міліціонери практично не несуть покарання за скоєні злочини через корупцію, недоліки в розслідуванні або відмови від розслідувань, утиски і залякування скаржників, а також того факту, що кримінальні справи за такими злочинами порушуються порівняно рідко.

- Іноземні правозахисники називають суд над Тимошенко пародією і вимагають звільнити її
- Офіс соратника Тимошенко Суслова обшукав УБОЗ, а його самого - побив

"Через 20 років після розпаду СРСР українська міліція, як і раніше, служить державі, а не суспільству. Пересічні українці дорого платять за це, і багато з них стають жертвами вимагань або примушуються до дачі свідчень", - заявила експерт Amnesty International по Україні Хеза МакГілл.

"Українській владі вже давно слід створити незалежний орган для розслідування усіх скарг на дії співробітників міліції і вирішити проблему повсюдно, вкоріненої безкарності та корупції", - додала вона.

За її словами, влада має усунути розрив, який існує між заявленим наміром поліпшити захист прав людини і сформованої практики роботи міліції, якій не властиві ні підзвітність, ні прозорість".

За словами правозахисників, деякі міліціонери, які застосовують до затриманих тортури і жорстоке поводження, не залучаються ні до кримінальної, ні до дисциплінарної відповідальності через недбале розслідування таких випадків. Скарги затриманих на тортури і жорстоке поводження з боку співробітників міліції і зовсім не приймаються до уваги або відхиляються, наскільки обгрунтованими б вони не були.

При цьому вона зазначає, що порушення прав затриманих співробітниками міліції все частіше висвітлюються в ЗМІ, а смертельні випадки у відділеннях міліції викликали протести по всій країні. "Ситуація змінюється. Громадська думка вже менш терпима до тортур і жорстокого поводження, і суспільство вимагає більшої підзвітності міліції ", - сказала МакГілл.

Вона також підкреслила, що міліціонери, які вдаються до тортур та жорстокого поводження, повинні нести дисциплінарну та кримінальну відповідальність. "Українська міліція повинна докласти величезних зусиль до того, щоб повернути собі довіру суспільства. Для цього вона має змінити характер своїх стосунків з ним, перейшовши від конфронтації до партнерства", - резюмувала МакГілл.

Нагадаємо, що 26 травня 2010 року стало відомо, що дільничний міліціонер забрав з гуртожитку на вул. Глібова, 5 міста Києва студента Індила до відділку міліції Шевченківського району столиці, а вранці батьків попросили забрати тіло сина з моргу.

28 травня прокуратура Шевченківського району м. Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, де загинув Індило. Пізніше справу передано до прокуратури Києва. У жовтні в прокуратурі Києва заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості та перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.

Днями в Інтернеті було оприлюднено приголомшливі відеозаписи камер спостереження з Шевченківського райвідділу міліції, які свідчать про те, що студент Індило загинув від рук міліціонерів.

А 4 вересня в селі Семиполки пострілом із рушниці було вбито майора міліції. За підозрою у скоєнні злочину затримали Віталія Запорожця, у МВС повідомили, що він уже визнав свою провину.

За однією з версій, майор нібито зробив зауваження Віталію в кафе, а той взяв рушницю і застрелив правоохоронця. За іншою - Запорожець намагався втихомирити п'яного Симоненка.

Проте мешканці села Семиполки Броварського району Київщини влаштували мітинг на захист свого односельця Віталія Запорожця. Люди вважають, що винен загиблий, який постійно "творив у селі беззаконня".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 833 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ