Пт, 2024-04-26, 21:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Українські моряки почали підготовку для винищення піратів у світі
09:47
Українські моряки почали підготовку для винищення піратів у світі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Севастополі почав практичну діяльність навчально-тренувальний центр морських операцій Військово-Морських сил Збройних сил України, призначенням якого є підготовка певних національних підрозділів і підрозділів інших країн для спільних дій з силами НАТО, ЄС або в складі інших коаліцій антипіратської спрямованості на морі, повідомили в прес-центрі командування українських ВМС, передає УНІАН.

1 квітня в Академії ВМС ім. Нахімова, на базі якої створено УТЦМО, відбулася урочиста церемонія відкриття навчальних курсів, першими які пройдуть певні військовослужбовці з-поміж командного складу фрегата "Гетьман Сагайдачний", екіпаж вертольота Ка-27 і підрозділ дозорчої команди, які заплановані до участі восени поточного року в операції НАТО з протидії піратству "Океанський щит".

Заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки - начальник управління бойової підготовки контр-адмірал Денис Березовський під час церемонії відкриття зазначив, що основними завданнями УТЦМО ВМС ЗС України є узагальнення досвіду залучення активів українського флоту і флотів інших країн до антипіратських і інших морських операцій, організація навчального процесу та здійснення підготовки визначених підрозділів (груп слухачів) з навчальних курсів.

"Наші національні курси "прив'язані" до міжнародних стандартів у питаннях відпрацювання єдиних процедур в боротьбі з піратством і незаконними перевезеннями на морі. За перші два роки ми, використовуючи власний досвід та досвід наших закордонних колег, плануємо підготувати своїх фахівців і тренерів, а в подальшому, з отриманням відповідної акредитації, запрошувати для проходження навчання на курсах та іноземних фахівців", - підкреслив Березовський.

Начальник УТЦМО капітан 2-го рангу Володимир Жук під час брифінгу розповів, що до складу новоствореного військово-навчального центру входять військовослужбовці, які мають досвід участі у морських операціях антипіратської і антитерористичної спрямованості, що отримали відповідні сертифікати НАТО. За його словами, в даний час у Центрі розроблено близько 10 навчальних теоретичних і практичних курсів, зокрема, щодо організації та порядку дій дозорчої команди, екіпажів плавзасобів та інші.

Курси в центрі розпочнуться 2 квітня теоретичними заняттями, а за деякий час продовжаться практичні заняттями, основу яких становитимуть тактико-спеціальна, повітряна, вогнева, фізична та інші види підготовки.

Нагадаємо, 21-22 лютого у Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО та Північноатлантичної Ради НАТО на рівні міністрів оборони. За результатами зустрічі Україна приєдналась до операції НАТО з протидії піратству "Океанський щит". На участь у заході спрямовано 90 млн грн.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: винищення піратів у світі, українські моряки, підготовка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ