Пт, 2024-04-26, 12:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 24 » Українські олігархи: багаті та впливові. Die Presse
17:17
Українські олігархи: багаті та впливові. Die Presse
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Структура влади в Україні заснована на тісному переплетенні політики і бізнесу. Певні групи мільярдерів забезпечили собі вплив на президента Віктора Януковича, однак змушені ділитися і з його сином, пише в своїй статті, опублікованій у Die Presse, Едуард Штайнер.

Українським олігархам пощастило набагато більше, ніж російським за Путіна. В Україні вони мають і багатство, і політичний вплив, зауважує Штайнер. "І навіть при тому, що Янукович хоче позбутися занадто сильного впливу своїх заможних патронів, визначивши як силові центри своїх синів, йому бракує хватки його російського колеги".

Традиційно українські олігархи - вихідці з російськомовного Сходу країни з його розвиненою промисловістю. Найяскравішим їхнім представником став 45-річний Рінат Ахметов, який посідає 39-ту позицію в списку Forbes. Статок, який сьогодні оцінюється в 16 млрд доларів, він заробив в 1990-ті роки, коли в країні вирували криваві баталії між представниками різних злочинних угруповань.

2004 року країну буквально потрясла фінансова спроможність Ахметова, господаря вугільного, сталевого і банківського сектора Донеччини. Він так активно став просувати Януковича, прагнучи до політичного впливу, що екс-президентові Кучмі нічого не залишалося, як зробити його своїм наступником на виборах, мимоволі спровокувавши Помаранчеву революцію. Ахметов пережив її, на якийсь час сховавшись за кордоном. Сьогодні вплив Ахметова підкріплюється тим, що він оточив президента "своїми" людьми, мовиться в статті.

Проте своєю владою і впливом Ахметову доводиться все ж ділитися. Наприклад, зі скандально відомим головою "РосУкрЕнерго" Дмитром Фірташем, який повернувся на арену великого бізнесу як провідний гравець хімічної та титанової промисловості. У політичному контексті представники його клану обіймають, наприклад, посади міністра енергетики і віце-прем'єра з європейської інтеграції.

Інстинкт з утримання влади демонструє і третя група - навколо братів-олігархів Клюєвих, старший з яких, Андрій, обіймає пост секретаря Ради безпеки і очолює виборчий штаб українського президента.

Що стосується "сім'ї" Януковича, то в ній найбільшу ділову активність проявляє старший син Олександр. "Поряд з акціями в будівельній і банківській сферах він володіє частиною акцій в активах інших олігархів. Що стосується політики, то тут він зробив свого давнього друга головою Центробанку, охоронця поставив на чолі спецслужб, міністр внутрішніх справ - теж ставленик "сім'ї".

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: Die Presse
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ