Сб, 2024-04-20, 16:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 17 » Астронавти "Індевора" втретє і востаннє вийшли у відкритий космос
13:40
Астронавти "Індевора" втретє і востаннє вийшли у відкритий космос
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Астронавти, що перебувають на борту Міжнародної космічної станції, почали свій третій вихід у відкритий космос. Він стане останнім в рамках нинішньої польотної місії.

Американцеві Роберту Бенкену і уродженцеві Великої Британії Ніколасу Патріку належить провести у безповітряному просторі 6 годин 30 хвилин, протягом яких вони внесуть останні корективи до щойно встановленого модуля Tranquility ("Спокій"). Зокрема, вони підготують оглядову палубу модуля - її називають куполом - до першого відкриття.

Tranquility - останній великий компонент у споруді орбітальної станції. Крім того, що він просто дуже просторий, модуль ще й дасть астронавтам безпрецедентну можливість спостерігати Землю і кораблі, що наближаються до МКС. Купол складається з семи вікон; діаметр серединного - 80 сантиметрів. Нічого подібного досі в космосі не було.

У модулі також є цілий ряд систем життєзабезпечення, машина для фізичних вправ, туалет і пара комп'ютерних терміналів, призначених для управління механічними пристосуваннями поза периметром станції. Після того, як Tranquility змонтували - це відбулося в п'ятницю, - члени екіпажа вже двічі виходили у відкритий космос і займалися наладкою систем охолодження і енергопостачання.

За допомогою руки-маніпулятора МКС купол був переміщений з "темного боку" станції, куди він був встановлений перед запуском, на ту сторону, яка звернена до Землі. В ході останнього, третього виходу у відкритий космос Бенкен і Патрік завершать роботи по монтажу Tranquility, знімуть обігрівальні кабелі, в яких більше немає необхідності, приєднають додаткову систему охолодження і встановлять на зовнішній стороні модуля шість поручнів, які допоможуть здійснювати подібні виходи в майбутньому.

Термальна ковдра куполу буде розчленована надвоє і прибрана; та ж доля спіткає і "пускові замки", які утримують жалюзі на місці і не давали їм зрушитися під час запуску із Землі. Коли всі ці роботи будуть виконані, жалюзі куполу вперше випробують. Потім, в п'ятницю, космічний човник "Індевор" відчалить від МКС і в неділю повернеться на Землю.

"Індевор" успішно зістикувався з МКС 10 лютого. Впродовж найближчих семи місяців шаттли зроблять ще чотири польоти на орбіту, в ході яких доставлять на станцію необхідне устаткування, після чого весь флот американських човників буде поставлений на вічну стоянку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1525 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ