Сб, 2024-04-20, 07:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Українські протести налякали Кремль і розворушили грузин
12:46
Українські протести налякали Кремль і розворушили грузин
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Євромайдани в Україні викликали низку реакцій у пострадянських країнах. Аналітики повідомляють із Москви про страхи Кремля перед десятками тисяч протестувальників у Києві й інших містах України проти "європаузи" влади Януковича. У Вірменії опозиція пікетує президентський палац у Єревані з вимогою до свого президента взяти участь у саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі або ж піти у відставку. А в парламенті Грузії триває гостра дискусія довкола подій в Україні, повідомляє Радіо "Свобода". Попри нібито свою перемогу в Україні, Кремль і Володимир Путін, як вважає московський політолог Андрій Піонтковський, все одно програють за будь-якого розвитку подій.

"По-перше, рух українців у Європу – це загальнонаціональна ідея їхнього суспільства. По-друге, Путін і Кремль абсолютно програли, у будь-якому випадку, за будь-якого результату розвитку подій у найближчі тижні чи навіть роки. Їх ненавидітимуть всі в Україні, починаючи з того ж таки Віктора Януковича і до пересічних громадян. Але в Москві цього не розуміють у своїх новоімперських амбіціях, вони торжествують буцімто свою чергову перемогу… В тактичному плані в Москві бояться, що, використовуючи мову того середовища, Янукович може їх просто "кинути", обдурити у будь-який момент. Але, я думаю, що ще більше, ніж цього "кидалу" Януковича, вони бояться, що Янукович буде змушений це зробити під тиском масового протесту в Україні", – зазначає Андрій Піонтковський. У парламенті Грузії у вівторок, 26 листопада, обговорювали проект резолюції опозиційної партії "Національний рух" на підтримку євроінтеграційних намірів українських майданів з одночасним засудженням тиску Росії на Київ.

Депутат від грузинської опозиції Георгій Канделакі сказав з цього приводу: "Самим цим документом більшість погоджується на прекрасний шанс – справою підтвердити свою підтримку національним інтересам Грузії… Адже в тексті проекту "Грузинської мрії" ані словом не згадана Росія, що не відповідає ситуації, тим більше, коли саме акцент на це дає зрозуміти, що головною причиною такого рішення Києва є шантаж з боку Росії".

Натомість представник більшості в парламенті Грузії Віктор Долідзе – голова комітету з євроінтеграції – каже, що не треба поспішати до саміту у Вільнюсі, бо ще нічого незрозуміло.

"Ми повинні зафіксувати, що Грузія ніколи не втратить шансу підтримати Україну у її прагненні до європейських та євроатлантичних структур. Але давайте не будемо поспішати, бо до саміту у Вільнюсі є ще два дні, тому робити необдумані кроки та через це діставати по носі було б невиправдано", – зауважив Віктор Долідзе.

Голосування щодо цього проекту резолюції в Тбілісі відбудеться у середу, 27 листопада.

У вівторок, 26 листопада, лідер вірменського об’єднання "Національне самовизначення" Паруйр Айрікян разом зі своїми прибічниками розпочав акцію протесту перед резиденцією президента в Єревані. У ній головне: вимога до Сержа Сарґсяна – або їхати на саміт "Східного партнерства" до Вільнюса і парафувати там угоду про асоціацію, або ж подати у відставку.

Нагадаємо, 21 листопада український уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС.

Від цього ж дня в Україні почалися масові акції протесту проти "європаузи".

23-25 ​​листопада акції на підтримку євромайдану відбулися в країнах Євросоюзу, а також у Канаді і США.

24 листопада учасники стотисячного київського мітингу на підтримку євроінтеграції ухвалили резолюцію, в якій перерахували свої вимоги, серед основних: відставка уряду, звільнення Юлії Тимошенко та підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

25 листопада Янукович заявив, що альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає, і його політика на цьому шляху була і залишається послідовною.

Тим часом в Україні вже тиждень тривають масові акції протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Найактивнішим борцем за євроінтеграцію виступає студентство. Молодь не бачить майбутнього у країні з чинним політичним режимом, і вимагає зміни всієї системи всередині України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: Українські протести налякали Кремль
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ