Пт, 2024-04-19, 04:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 1 » Українські товари в Казахстан Росія пропускатиме тільки через Бєларусь
20:21
Українські товари в Казахстан Росія пропускатиме тільки через Бєларусь
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію РФ".

Текст указу розміщено на офіційному інтернет-порталі правової інформації, пише "Інтерфакс-Україна".

Указ підписано у зв'язку з призупиненням з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі з Україною.

Указом встановлюється, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через територію РФ здійснюються тільки з території Бєларусі "за умови застосування до вантажних приміщень (відсіків) транспортних засобів та залізничного рухомого складу, приміщень, ємностей та інших місць, в яких знаходяться або можуть знаходитися товари, засобів ідентифікації (пломб), у тому числі що функціонують на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС, а також за наявності у водіїв транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення, облікових талонів".

"Накладення (зняття) засобів ідентифікації (пломб), у тому числі що функціонують на основі технології ГЛОНАСС, при здійсненні автомобільних і залізничних перевезень проводиться при в'їзді на територію РФ (при виїзді з території РФ) в стаціонарних або пересувних контрольних пунктах і контрольних пунктах, розташованих на залізничних станціях", - йдеться в документі.

Водії транспортних засобів, що здійснюють автомобільні перевезення, зобов'язані при в'їзді на територію РФ з території Бєларусі отримати реєстраційні талони в стаціонарних або пересувних контрольних пунктах, і при виїзді з території РФ здати ці талони у стаціонарні або пересувні контрольні пункти.

У разі порушення водіями транспортних засобів при здійсненні автомобільних перевезень порядку накладення та зняття і застосування пломб, в тому числі тих, що функціонують на основі технології ГЛОНАСС, облікові талони вважаються недійсними.

Уряду РФ доручено "встановити вимоги до засобів ідентифікації (пломб), у тому числі функціонуючим на основі технології ГЛОНАСС, порядок їх накладення (зняття) та застосування при здійсненні автомобільних і залізничних перевезень, а також порядок видачі (здачі) облікових талонів.

Кабінету міністрів РФ також доручається визначити стаціонарні та пересувні контрольні пункти і контрольні пункти, розташовані на залізничних станціях, які використовуються при здійсненні автомобільних і залізничних перевезень.

Крім того, уряд повинен вжити заходів, спрямованих на забезпечення контролю за здійсненням автомобільних і залізничних перевезень.

Акціонерне товариство "ГЛОНАСС" визначено "єдиним виконавцем закупівлі робіт зі створення та експлуатації системи контролю за автомобільними і залізничними перевезеннями, що передбачає застосування засобів ідентифікації (пломб), що функціонують на основі технології ГЛОНАСС", йдеться в тексті указу.

Указ набирає чинності з дня його офіційного опублікування і діє до 1 липня 2016 року.

Відзначимо, країни Євразійського економічного союзу - Казахстан, Беларусь, Киргизстан та Вірменія - не підтримали Росію в питанні відмови від зони вільної торгівлі з Україною, що діє в рамках СНД.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: українські товари, Росія, Бєларусь, казахстан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ