Ср, 2024-04-24, 06:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 30 » Український день в парламенті Канади. Програма заходів
11:07
Український день в парламенті Канади. Програма заходів
Інші останні Історія українських земель на сайті holosUA.com/

У столиці Канади 30 травня пройде серія заходів під загальною назвою "Український день на парламентському пагорбі". Як розповіла Укрінформу одна з організаторів акції Світлана Кісільова, заходи будуть відкритими для усіх охочих, однак спрямовані передусім на інформування представників канадської влади про Україну.

"Ми прагнемо показати канадським депутатам, сенаторам та урядовцям, що Україна багата не лише своїми традиціями, а й сучасними надбаннями. Ми посідаємо перші сходинки у світі за показниками аграрного, ІТ та інших секторів, наші люди заслужили визнання у багатьох сферах. З іншого боку, ми також нація, яка має історію боротьби. Зазвичай кривавої, але до кінця", - сказала Кісільова.

Акція розпочнеться із молебню за мир за участі священиків усіх конфесій навпроти будівлі федерального парламенту Канади. Охочі також зможуть відвідати виставку про українських воїнів різних епох, дізнатися про досягнення сучасної України з мультимедійної експозиції і написати листівку для воїнів АТО. Увечері відбудеться урочистий прийом, на який запрошено багато законодавців та урядовців. "У нинішньому скликанні канадського парламенту багато людей, які стали депутатами вперше і мають дуже обмежене уявлення про Україну. Ми спробуємо розширити їхні знання та розуміння", - зазначила Кісільова.

Організаторами акції виступили учасники українсько-канадської парламентської програми обміну (CUPP), які саме проходять стажування у федеральному парламенті Канади. Хоча "українські дні" на парламентському пагорбі у Оттаві відбуваються щороку, нинішні заходи будуть особливо масштабні, оскільки програмі обміну виповнюється 25 років.

Зокрема, гратиме для відвідувачів прийому всесвітньо відомий музикант Василь Попадюк, з промовами виступлять тіньовий міністр оборони Джеймс Безан і один з найбільш авторитетних депутатів від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський. Долучаться також члени української та інших дипломатичних місій.

Нагадаємо, до парламенту Канади пройшли 10 політиків українського походження. При цьому дві українки стали міністрами в уряді Канади.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Історія українських земель | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: український день, парламент Канади, програма заходів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ