Чт, 2024-04-25, 10:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 30 » Український мис Сарич окупував російський флот. Нардепи Ради намагалися туди прорватися
10:28
Український мис Сарич окупував російський флот. Нардепи Ради намагалися туди прорватися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації на чолі зі "свободівцем" Едуардом Леоновим виявила факт несанкціонованого перебування на території України, зокрема на мисі Сарич, озброєних іноземних військових формувань. Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Як зазначають у політсилі, російські бойовики перешкоджали народним депутатам і журналістам у здійсненні їхніх повноважень та професійної діяльності. Едуард Леонов готує звернення до Генпрокуратури, СБУ, МЗС із вимогою розслідувати факт військової інтервенції та належним чином відреагувати на дії іноземців.

"29 травня члени робочої групи Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації на чолі зі "свободівцем" Едуардом Леоновим прибули на маяк на мисі Сарич, аби проконтролювати дотримання вимог приватизації житла громадянами України у Севастополі, зокрема на території маякових містечок. Однак представники Чорноморського флоту РФ перешкодили народним депутатам, журналістам та свободівським активістам у здійсненні їхніх повноважень та реалізації громадянських прав",- йдеться у повідомленні.

"Свободівець" наголошує: крайня південна точка України окупована російськими бойовиками.

"Спеціальна контрольна комісія, сформувавши робочу групу, приїхала інспектувати дотримання вимог приватизації житла громадянами України у Севастополі. Ми отримали повне сприяння від усіх органів місцевої влади. Однак не змогли навіть підійти до гуртожитку маяка на мисі Сарич, який є цивільним об'єктом. Більше того, маяк, згідно з рішенням Верховного Суду України, є власністю Міністерства інфраструктури.

На підході до цього гуртожитку нам перегородили дорогу озброєні бойовики російського флоту. Капітани 1-го та 2-го рангів, а також четверо озброєних солдатів нахабно зачинили ворота перед нами. Відмовляючись представитися, вони заявили, що "на цій території жодні українські закони не діють, адже це – територія Російської Федерації". Вони у хамській формі заявили, що коли у народних депутатів є претензії – ми маємо звернутися до Міністерства закордонних справ і робити все "па-нармальнаму", - розповів Леонов.

Нардеп готує депутатські запити до Генеральної прокуратури, Служби безпеки України.

"Факт того, що на території України народного депутата України російські бойовики не пускали до гуртожитку, де живуть українські громадяни, – це абсурд. Перешкоджання здійсненню повноважень народного депутата – це кримінальний злочин. По суті ми виявили факт перебування на території України озброєних військовиків іншої держави. Я готую депутатські запити до Генеральної прокуратури, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України із вимогою розслідувати та відреагувати на факт перебування на території України представників збройних сил Російської Федерації без будь-яких юридичних підстав та дозвільних документів. Фактично крайня південна точка України перебуває під окупацією іноземних військ", – наголосив "свободівець".

Він зазначив, що цього дня комісія з питань приватизації прямує до євпаторійського маяка, де, за твердженням мешканців примаякової території, склалася ідентична ситуація.

Згадаймо, ще в серпні 2011 року 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Студентське братство" встановили по периметру огорожі маяка на мисі Сарич 13 "панцерних" наметів і проводили пікет із вимогою повернути Україні використовувані Чорноморським флотом Росії навігаційні маяки.

2 серпня 2011 року Господарський суд Криму скасував ухвалену 23 вересня 2010 року постанову Виконавчої служби Мінюсту про відмову у відкритті виконавчого провадження щодо виконання судових рішень про передачу "Держгідрографії" кримських маяків.

Після рішення суду Міністерство оборони України виступило за повернення з оренди у Криму маяків, які використовуються Чорноморським флотом Росії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1301 | Додав: adminA | Теги: нардепи Ради, російський флот, український мис Сарич
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ