Пт, 2024-04-26, 04:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 25 » Український терорист місяцями готував підрив мечетей у Британії
16:25
Український терорист місяцями готував підрив мечетей у Британії
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/
Британський суд висунув громадянину України, аспіранту Павлу Лапшину, заарештованому за підозрою у вбивстві та підготовці терактів, обвинувачення за чотирма епізодами, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"На судовому засіданні 23 липня в Вестмінстерському суді місті Лондона йому було висунуто обвинувачення за чотирма епізодами. Перше - це терористично мотивоване вбивство громадянина Великобританії Мохаммеда Саліма. Друге - це діяльність з підготовки до скоєння терористичних актів у період з квітня до липня цього року. Це частина 5 акта про тероризм 2006 року - діяльність, що передбачає придбання складових частин вибухівки, пошук місць закладення вибухівки тощо", - розповів директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Третє - це протизаконне поводження з вибуховими речовинами, яке могло загрожувати життю, викликати значне травмування осіб або пошкодження поблизу мечеті Ашія в місцевості Уолсолл у червні цього року і четверте - те ж саме обвинувачення, але вже поблизу мечеті Канзу-уль-Масджид Імам - у місцевості Тіптон у липні цього року", - додав представник зовнішньополітичного відомства.

При цьому Перебийніс не уточнив деталей запланованого на четвер засідання центрального кримінального суду Олд-Бейлі в Лондоні щодо Лапшина. "Ми ще не отримували інформації з цього суду, які там результати, але засідання сьогодні має відбутися", - зазначив він.

Як повідомлялося, Лапшин у четвер, 25 липня, має постати перед суддями в центральному кримінальному суді Олд-Бейлі у Лондоні (Центральний кримінальний суд Англії та Уельсу) за обвинуваченням у тероризмі та вбивстві 82-річного британця Мохаммеда Саліма. У вівторок, 23 липня, його справу протягом 10 хвилин розглядав суд Вестмінстерського магістрату в Лондоні (Вестмінстерський світовий суд). Обвинувачений підтвердив на суді лише своє ім'я і дату народження. За інформацією МЗС України, він відмовляється від допомоги українських дипломатів.

У суді сторона обвинувачення заявила, що Лапшин розпочав підготовку до терористичних актів одразу ж у день приїзду до країни, 24 квітня. Придбав батареї, контейнер та годинник для виготовлення вибухового пристрою і планував здійснити теракти в період з 24 квітня до 18 липня. Лапшин нібито відвідував Вест-Мідленд, щоб знайти мішень, придбав хімічні речовини через Інтернет і пристосував мобільний телефон для використання його разом із вибухівкою. Поліція звинувачує його у причетності до вибухів біля мечетей у містах Уолсолл, Тіптон і Вулверхемптон.

Довідка

19 липня, на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було оприлюднено інформацію про те, що "двоє українських чоловіків у віці 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом".

Видання The Independent повідомило в суботу, 20 липня, що поліція в Бірмінгемі (столиця регіону Вест-Мідленд) допитала українців - стажистів компанії Delcam, затриманих за підозрою у скоєнні або причетності до скоєння вибухів біля мечетей у Великобританії.

Газета, посилаючись на керівника компанії Delcam (яка займається розробкою програмного забезпечення) Клайва Мартеля, повідомляє, що один із затриманих проходив стажування вже протягом 4 місяців, другий - близько 2 місяців. "Ці двоє чоловіків не були співробітниками компанії, вони стажувалися у нас. Вони були на півдорозі курсу навчання, і ми розуміємо, що вони зустрілися, перебуваючи на стажуванні", - зазначив Мартель.

Мартель також розповів, що компанія приймає на стажування студентів з усієї Європи, а також співпрацює з низкою українських вишів.

МЗС України в понеділок, 22 липня, підтвердило, що затримані у Великобританії за звинуваченням у тероризмі є громадянами України.

У червні при вибухах біля мечетей у Тіптоні і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе мінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: Український терорист, підрив мечетей у Британії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ