Пт, 2024-03-29, 09:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 5 » Україну накрило дощем та снігом
14:46
Україну накрило дощем та снігом
Інші останні Прогнози погоди на сайті holosUA.com/

У Карпатах та на Закарпатті випав сніг. Упродовж дня сніг очікується у всіх західних областях України. Про це повідомляють користувачі соціальних мереж, пише Українська правда.

Так, українці повідомляють, що сніг випав на гірськолижних курортах Буковель та Драгобрат. Крім того, користувачі Twitter пишуть про сніг на Закарпатті.

Згідно із прогнозом Українського гідрометцентру дощ з мокрим снігом у середу очікується і на Прикарпатті, а також у Львові, Луцьку та Хмельницькому.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, в Україні сьогодні, 5 жовтня, очікуються сильні дощі, подекуди з мокрим снігом, в горах з утворенням снігового покриву.

"5 жовтня в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Волинській, Рівненській областях сильні дощі, подекуди з мокрим снігом, в Карпатському регіоні дуже сильний дощ з переходом в мокрий сніг, у горах з утворенням снігового покриву; пориви вітру 15-20 м/с, в горах 25 м/с. У Житомирській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській областях місцями сильні дощі", - йдеться у повідомленні.

Протягом 5-6 жовтня в Україні, крім Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, зниження температури: вночі до 4-10 градусів, вдень до 12-17 градусів, у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій, Волинській, Рівненській областях вночі до 1-6 градусів тепла, вдень до 5-10 градусів, в Карпатах вночі та вдень до 2 градусів морозу - 4 градусів тепла.

Як повідомлялося, вночі проти 5 жовтня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, сильний дощ) сталося знеструмлення 137 населених пунктів у двох областях, а саме: Львівська - 121 н.п., Волинська - 16 н.п. До відновлення енергопостачання залучено бригади обленерго.

Стихія у Львові повалила дерева і пустила сміття за водою

Через затяжний дощ і сильний вітер у Львові 4 жовтня падали дерева та сміття плавало вулицею. Близько 9-ї вечора на вулиці Стрийській поблизу Монументу слави дерево упало на проїжджу частину, повідомили у патрульній поліції Львова.

Перед цим на сторінці "Варта1" у Facebook містяни повідомляли про поламані дерева на вулицях Науковій та Енергетичній.

Також вдень через сильний дощ невивезене з дворів сміття попливло по дорогах та тротуарах, повідомляв ZIK. Це спостерігали, наприклад, мешканці Сихова. У соціальні мережі львів’яни почали викладати відповідні фотографії.

Також місцеві мешканці нарікали, що через дощ у Львові каналізація не справляється з потоком води. Зазначимо, вулицю Стуса, де планують запустити трамвай до Сихова, відкрили після капітального ремонту у серпні.

У Черкасах через зливу припинено рух тролейбусів

У місті Черкаси через зливу, яка почалася сьогодні вранці та триває досі, підтоплені основні вулиці й припинено рух тролейбусів. Як повідомили УНІАН у КП "Черкасиелектротранс", водою затоплено кілька мікрорайонів міста, окремі ділянки вулиць за кілька годин стали непроїзними.

Так, через залиту проїзну частину на розі вулиць Грушевського й Одеської, зупинено рух тролейбусів №10, 4, 4а. Через підняття рівня води на розі вулиць 30-річчя Перемоги та Смілянської, зупинено та частково змінено рух тролейбусів №14 та 8. А через підтоплення вулиць у районі річкового вокзалу та вул. Пацаєва припинено рух тролейбусів, які обслуговують спецрейси на завод "Азот".

За даними обласного гідрометцентру, 5 жовтня на Черкащині очікуються сильні дощі та пориви вітру 15-20 м/с.

Раніше завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту Національної академії наук України Вазіра Мартазінова повідомила, що зима 2016-2017 рр. в Україні в цілому буде теплою, але з кількома періодами різких похолодань, які змінюватимуться потеплінням до позитивних температур.

"Зима буде нестійкою. Якщо порахувати всю кількість днів, то за жовтень-лютий холодних днів набереться десь 20-25. А в інші дні температурний режим буде дуже високий, позитивний", - сказала Мартазінова.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Прогнози погоди | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: дощ, сніг, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ