Пт, 2024-04-26, 20:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 18 » Україну прийняли до багатосторонньої програми взаємосумісності Альянсу - отримала право змінювати стандарти НАТО
08:52
Україну прийняли до багатосторонньої програми взаємосумісності Альянсу - отримала право змінювати стандарти НАТО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

За результатами голосування на щорічному засіданні MIP Steering Group, Україну прийнято до багатосторонньої програми взаємосумісності (MIP), яка реалізовує технологічне співробітництво армій держав-членів НАТО. Відтепер у ролі асоційованого члена МІР Україна отримала право спільно розробляти й вносити зміни до ключових стандартів НАТО, які стосуються взаємодії систем бойового управління та суміжних стандартів. Про це повідомляє пресслужба Генштабу.

Міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що Україна має потужний ІТ потенціал і є гідним союзником НАТО. Він переконаний, що Україна привнесе свій досвід у розвиток колективної безпеки.

За підтримки Трастового фонду C4 Україна-НАТО та програми MIP зроблено великий внесок у розвиток української системи ситуаційної обізнаності “Дельта”, що з 2016 року розробляється українськими військовими ІТ-фахівцями. Саме на прикладі роботи “Дельти” офіцери Центру інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони презентували потенціал України на засіданні MIP Steering Group.

"Для України надання статусу члена МІР – це знакове рішення. Вдячні німецьким партнерам за підтримку нашої заявки та прагнень. Тепер Україна може посилювати співпрацю з Альянсом та країнами поза НАТО. Це рішення показує успіхи та прогрес у розвитку спроможності України до ситуаційної обізнаності у світі", – наголосив очільник Центру інновацій та розвитку оборонних технологій полковник Марат Утюшев.

Україну вже повідомили про набуття членства офіційними дипломатичними каналами. Також прапор України буде включений в шаблон оформлення всіх документів МІР.

Довідка. Багатостороння програма інтероперабельності (MIP) є програмою технологічного співробітництва ЗС держав-членів НАТО. Вона створена на рівні національних розробників інформаційних систем бойового управління та має на меті досягти інтероперабельності національних систем категорії C2IS.

Одним із продуктів MIP є специфікація MIP4-IES – протокол та модель даних для обміну інформацією про ситуацію між системами бойового управління. Взаємодія МІР та українських розробників системи ситуаційної обізнаності “Дельта” здійснюється з 2019 року.

Нагадаємо, четверте засідання Контактної групи з оборони України – “Рамштайн-4” відбудеться 20 липня у віртуальному форматі.
    
Від початку повномасштабного наступу на Україну, рф втратила понад 30% своєї наземної бойової ефективності. 50 тисяч російських солдатів вбиті або отримали поранення, заявив начальник штабу оборони Великої Британії адмірал Тоні Радакін.
    
У Бундестазі звернулися до канцлера Німеччини Олафа Шольца докладно розповісти про вже надану й заплановану допомогу Україні. З вимогою провести конференцію виступила депутатка від Вільної демократичної партії Марі-Аґнес Штрак-Ціммерман.
    
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили, що Україна може використовувати американські реактивні системи залпового вогню HIMARS для ударів по Криму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 331 | Додав: adminA | Теги: стандарти НАТО, програма взаємосумісності Альянсу, право, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ