Пт, 2024-04-26, 11:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 15 » Україну успішно внесли до списку "мафіозних держав"
15:19
Україну успішно внесли до списку "мафіозних держав"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На міжнародній арені убиваються в силу нові гравці: мафіозні держави, які контролюють злочинні групи і використовують їх для захисту національних інтересів та інтересів правлячої еліти. Про це пише "InoСМИ", посилаючись на французьке видання Slate.fr.

Україна, Болгарія, Гвінея-Бісау, Чорногорія, Бірма, Північна Корея, Афганістан і Венесуела - це саме ті країни, де національні інтереси тісно переплелися з інтересами організованої злочинності.

"Там держава аж ніяк не є жертвою рекету і тиску злочинності на чиновників: навпаки, вона сама бере під контроль злочинні кола. Причому не для того, щоб усунути їх, а щоб поставити їх на службу економічним інтересам правителів, їхнього оточення і партнерів", - вважає автор публікації.

Подібне злиття урядів і злочинних кіл стосується не тільки держав, що переживають непрості часи, наприклад Афганістан або Гвінея-Бісау, яка розвалюється.

Так, наприклад, механізми, які визначають ціни, посередників і структуру поставок до Європи російського газу абсолютно неможливо зрозуміти без урахування ролі організованої злочинності в цьому надзвичайно прибутковому бізнесі.

"Хіба не наївно вважати, що правлячі еліти цих країн є лише жертвами або безпорадними спостерігачами? Подібне відбувається скрізь - в Африці, Азії, на Балканах і в Європі", - наголошує автор матеріалу.

На його думку, сьогодні "мафіозні держави" набули такого розмаху, що це свідчить про необхідність переосмислити традиційні концепції, з яких випливає, що світовий порядок складається з двох основних елементів: національних держав і організацій (підприємств, релігійних груп, філантропічних асоціацій, терористичних, злочинних, освітніх та інших організації), які діють по всьому світу.

Крім того, автори матеріалу зазначають, що у "мафіозних державах" традиційні поняття корупції, організованої злочинності і проникнення злочинних груп у державні інститути "не можуть відобразити всю складність і масштаби явища".

На думку авторів статті, в усі часи існували країни, "якими керували люди, що вирізнялися злочинною поведінкою".

"У більшості 193 країн сучасного світу нечесне використання державних коштів і "продаж" урядових рішень найщедрішим "клієнтам" вже давно перетворилися на звичайну практику", - пише видання.

Нагадаємо, раніше журнал Forbes навіть з'ясував, скільки треба "викласти" українському бізнесу на передвиборну кампанію. У виданні зазначили, що цього року багато українських бізнесменів, які досягли успіху, спробують свої сили на парламентських виборах, балотуючись по мажоритарних округах.

Про це відкрито говорять і чиновники. "Мінімальний бюджет кампанії в мажоритарному окрузі - 700 тис дол", - стверджує глава фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов. Його колеги по парламенту називають суми в діапазоні 1-1,6 млн дол

Україну в світовому співтоваристві вже називають корупційною державою.

Так, у звіті Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO), йшлося про те, що антикорупційні реформи в Україні впроваджуються дуже повільно і наштовхуються на безліч перешкод. Згідно з додатковим звітом GRECO, з 17 рекомендацій, виконання яких тривало, Україна частково виконала 10 рекомендацій і не виконала 3 рекомендації.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1343 | Додав: adminA | Теги: списку мафіозних держав, Україну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ