Сб, 2024-04-27, 02:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 29 » Укранський політикум обурений навчаннями РФ в Чорному морі
10:36
Укранський політикум обурений навчаннями РФ в Чорному морі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Влада України повинна негайно відреагувати на повідомлення Чорноморського флоту про запланований на 12 травня парад в центрі Севастополя з нагоди 230-річчя ЧФ РФ. Про це заявив депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Володимир Яворівський, пише "Новий регіон".

"У Німеччині стоять американські кораблі, база. Якщо бригада змінюється, то не тільки влада на місці, але і Меркель ставиться до відома. У нас же російські морпіхи захопили наші маяки, на мисі Сарич, наприклад, абсолютно безпардонно захопили маяк. Мене як народного депутата не пустили туди в минулому році ... Плюс, ціна оренди у нас в рази менше, американці платять близько 2 млрд доларів щорічно, у нас росіянами захоплений весь Севастополь, лише 46 причалів, використовуються взагалі без обліку, за це ми нібито отримуємо 90 млн доларів! Вони нам і цього не платять, списуючи нібито газовий борг, але він - не державний, а приватних структур, наближених до Кучми. Тож святкування 230-річчя - це чистої води провокація! Як можна відзначати таке буйство ЧФ на нашій території! " - сказав депутат.

"Ясна річ, що Путін хоче таким чином показати хохлам свою міць, кузькіну мать і так далі. Україна повинна була б заборонити це", - пропонує Яворівський.

З ним згоден депутат від "Свободи" Юрій Михальчишин. "Ми розуміємо символізм цієї події, але він притягнутий штучно за вуха, адже ЧФ нічим пишатися. Ми пам'ятаємо, як кораблі ЧФ кілька разів взагалі тонули, це було під час революції після Першої світової, а під час Другої світової флот фактично був знищений. По суті, історія ЧФ безславна. Тож ніякого героїзму ЧФ немає, йому нема чим пишатися. Тому будь-які свята такого характеру, як вони планують, не мають сенсу і підстав, і основи для гордості. Ми однозначно засуджуємо подібні заходи ", - сказав Михальчишин.

Також він висловив невдоволення з приводу несподіваних військових навчань, організованих Росією на Чорному морі.

"Це психологічний тиск на Україну, демонстрація сили нам як умовного ворога і це - деморалізація частини нашої армії, нашого населення, яке і так в силу кризових явищ не вірить в державну стабільність", - зазначив він.

У проведенні маневрів націоналіст угледів спробу тиску особисто на президента України Віктора Януковича ("щоб він був більш поступливим"), додавши, що "чим ближче будуть проведені ці навчання до нашої території, тим більша загроза нашій державній безпеці".

Депутат висловив думку, що МЗС України повинно було висловити протест з приводу навчань, а міністерство оборони республіки - організувати аналогічні маневри з української сторони.

З негативним коментарем виступив і депутат від опозиційної "Батьківщини" Сергій Соболєв. Він заявив, що навчання повинні бути погоджені з керівництвом України і що якщо від офіційного Києва не послідує реакції, "то воно ще раз доведе свою неспроможність".

Нагадаємо, 28 березня за раптового наказу президента Володимира Путіна Росія почала масштабні навчання в Чорному морі. У Міністерстві оборони України підтвердили, що узгоджувати з ними ці навчання не потрібно.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: навчання РФ в Чорному морі, Укранський політикум
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ