Пт, 2024-04-26, 06:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 19 » "Укрпромбанк" опублікував список недобросовісних позичальників
12:32
"Укрпромбанк" опублікував список недобросовісних позичальників
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

"Укрпромбанк" скористався досвідом банку "Надра" і опублікував списки позичальників, що мають прострочення виплат за кредитами. Інформація про 9,5 тис боржників буде направлена в Генеральну прокуратуру. 

Але відмова обслуговувати кредит не є злочином, тому у Генпрокуратури не буде приводу для порушення кримінальних справ, говорять юристи. На думку експертів, мета "Укрпромбанку" - психологічний тиск на клієнтів, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Послідувавши прикладу банку "Надра", "Укрпромбанк" оприлюднив на своєму сайті інформацію про позичальників, що мають прострочену заборгованість. Після підписання указу президента Віктора Ющенка №813 від 8 жовтня "Укрпромбанк" опублікував списки, в які включені 9371 фізична і 351 юридична особа - позичальники, що не з'явилися для переговорів про реструктуризацію боргу або відмовилися від неї.

"Ми працюватимемо з боржниками в рамках законодавства. Списки направлені в Нацбанк для передачі в Генпрокуратуру, - повідомив представник тимчасової адміністрації "Укрпромбанку" Ігор Власюк.- Є позичальники, які не можуть погашати кредити, а є ті, хто не хоче цього робити і чекає банкрутства банку".


В "Укрпромбанку" не вважають оприлюднення списків боржників розголошуванням банківської таємниці. "Ми проконсультувалися з НБУ з цього питання. Прізвище, ім'я і по батькові людини не відносяться до категорії банківської таємниці, а назва компаній є публічною інформацією", - заявив Власюк.

Першим розкрити інформацію про своїх боржників ризикнув банк "Надра", опублікувавши списки з 42 тис позичальників. Але вчора на сайті банку даних про 283 корпоративних клієнтів-боржників вже не було - залишилися тільки списки фізосіб і суб'єктів малого і середнього бізнесу.

"Робота проведена, є диверсифіковані списки позичальників, які співробітничають з банком, погодилися платити і реструктуризувати борги. Але погодилися, звичайно, не всі", - пояснила начальник відділу роботи зі ЗМІ департаменту комунікацій і зв'язків з громадськістю банку "Надра" Ольга Півень.

Приводом для зняття інформації про найбільших боржників з сайту банку "Надра" могли стати погрози позовів з боку клієнтів. "У списку були не останні люди. Думаю, керівництво банку отримало декілька неприємних дзвінків і заяв про судові розгляди через розкриття банківської таємниці і об'єднання підприємств в бізнес-групи. Їм довелося прибрати інформацію з сайту", - сказав один з юристів.

Передача даних про більш ніж 9 тис проблемних позичальників "Укрпромбанку" в Генеральну прокуратуру навряд чи прискорить повернення коштів, зазначають юристи. "Неповернення кредиту відноситься до сфери цивільно-правових відносин. У цьому немає складу кримінального злочину, - говорить партнер юридичної компанії "Кузнєцов і партнери" Денис Кузнєцов.- Якщо кредит був виданий за підробними документами, то порушити кримінальну справу ще можна. В "Укрпромбанку" просто сподіваються залякати тих, хто не хоче платити".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1771 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ