Ср, 2024-04-24, 21:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 22 » Ультиматум Майдана: або відставка Януковича, або в бій. ОНОВЛЮЄТЬСЯ. ВІДЕО
10:18
Ультиматум Майдана: або відставка Януковича, або в бій. ОНОВЛЮЄТЬСЯ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

22 лютого, 04:00. У Києві на Майдані Незалежності близько 4:00 знаходилося 2 тис. активістів. Сили загонів Самооборони продовжують патрулювати центр Києва для припинення будь-яких провокацій.

Зі сцени активістам показують документальні фільми. Обстановка у центрі столиці спокійна.

22 лютого, 02:40. У Києві на Майдані Незалежності перебувають близько 3 тис. активістів, передає кореспондент РБК-Украина. Біля сцени знаходяться декілька сот активістів, решта розосереджені по всій території Майдану.

По всьому центру Києва патрулюють загони самооборони Майдану з метою недопущення ніяких провокацій. Обстановка у центрі столиці спокійна. Працівників правоохоронних органів тут не спостерігається.

22 лютого, 01:40. Самооборона Майдану вже повністю контролює урядовий квартал. Майданівці увійшли до Верховної Ради та Адміністрації президента. Про це зі сцени заявив комендант Майдану Андрій Парубій.

Він також зазначив, що силовики можуть приєднуватися до патрулювання.

"Мы сказали милиционерам, что они все могут переходить на сторону Майдана, и мы готовы к тому, что они с нами могут осуществлять патрулирование. Но они должны использовать сине-желтые ленты", - подчеркнул Парубий.

Он также заверил, что отныне Майдан берет под свой контроль весь Киев.

"Нам важно показать, что когда Киев под контролем Майдана, то в Киеве будет порядок такой, которого не было никогда", - подытожил Парубий.

22 лютого, 00:40. Учасники акцій протесту пригнали на Майдан Незалежності другий автомобіль оснащений водометом. Як передає кореспондент УНИАН, водомет на Камаз завезли з боку Бесарабської площі.

При цьому мітингувальники зробили проїзд для авто на барикаді встановленої на розі вулиць Хрещатик і Хмельницького біля ЦУМу.

Крім того за спецмашиною з водометом їхала машина Урал, яка попрямувала вгору по вулиці Хмельницького.

22 лютого, 00:30. Загони самооборони Майдану контролюють весь урядовий квартал в Києві. Про це заявив народний депутат з фракції "Батьківщина" Андрій Парубій зі сцени на Майдані, передає кореспондент РБК-Украина.

"У нас під контролем весь урядовий квартал", - заявив Парубій.

За його словами, бійці з різних сотень разом з членами "Правого сектора" охороняють від "тітушек" Верховну Раду, Кабінет міністрів, Адміністрацію Президента та Головне управління Міністерства внутрішніх справ у м. Києві.

Також Парубій зазначив, що самооборона Майдану запропонувала співпрацювати працівникам міліції у спільному патрулюванні вулиць столиці. Нардеп підкреслив, що близько 30 міліціонерів вже погодилися. Всі патрульні, як зазначив Парубій, носять жовто-блакитні стрічки на рукавах. Парубій зазначив, що такий патруль організований для того, щоб "тітушкі" не займалися мародерством".

22 лютого, 00:15. Протестуючі привезли залишений силовиками водомет до барикади на вул.Б.Хмельницького з боку Бессарабської площі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після цього активісти зробили коридор і водомет проїхав на територію, зайняту мітингувальниками.

23:05. На Майдані Незалежності в Києві священнослужителі продовжують відспівувати загиблих активістів під час силового протистояння з силовиками, передає кореспондент РБК-Украина.

Майдан повністю заповнений людьми. Таким чином, на Майдані не менше 30 тис. людей. Автомобілі "швидкої допомоги" забирають тіла активістів. Активісти скандують "Слава! Слава! Слава!"

Разом з цим зі сцени була озвучена прохання сил Самооборони про необхідність бронежилетів. Зокрема, бронежилети просять приносити до барикади, яка побудована на вул. Інститутської.

22:40. Рух "Правий сектор" заявляє про свої вимоги парламентаріям, які відновили свою роботу.

Про це в п'ятницю 21 лютого повідомлялося політрада "Правого сектора".

Як наголошується в повідомленні, "революція своїм просуванням зобов'язана діям героїв повстанців, які проливали на вівтар Перемоги свою кров".

"Ми - українські революціонери, об'єднані в "Правий Сектор", вимагаємо від парламентаріїв, які відновили свою роботу, присвоїти всім революціонерам, які загинули 22.01-20.02.2014 р., звання "Героя України і призначити сім'ям загиблих довічну пенсію", - йдеться в повідомленні.

21:15. Рух "Правий сектор" закликає протестувальників на Майдані Незалежності в центрі Києва до продовження боротьби.

"Правий сектор" закликає всіх учасників Майдану до продовження спільної боротьби проти режиму внутрішньої окупації", - сказав лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош зі сцени Майдану в п'ятницю 21 лютого ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Яроша, очолюваний ним рух "не складе зброї", поки не буде відставки президента України Віктора Януковича і поки не будуть виконані всі вимоги, а саме голови МВС Віталій Захарченко, командири "Беркута", і всі, хто віддавав накази про застосування сили, не будуть заарештовані.

21:00. На Майдан Незалежності протестуючі пригнали водомет на базі автомобіля КамАЗ.

За словами водія та супроводжуючих, водомет був захоплений в районі вул. Грушевського.

На даний момент водомет знаходиться на початку вул. Інститутської. Біля нього зібрався натовп людей, вони скандують "Банду геть!"

20:40. Присутні на Майдані Незалежності люди освистали лідерів опозиції, які вийшли до них, щоб розповісти про підписання угоди з владою України про врегулювання кризи.

Виступ лідера фракції "УДАР" Віталія Кличка перервав один з сотників Майдану. Він вийшов на сцену і заявив, що якщо президент Віктор Янукович не піде у відставку до 10 ранку 22 лютого, люди підуть у збройний наступ, передає "Українська правда".

Присутні на Майдані жваво підтримали цю заяву.

У цей час через натовп до сцени проносили труни із активістами, яких було вбито силовиками під час загострення сутички в Києві.

Присутні на сцені, в тому числі політики, стали на одне коліно, щоб вшанувати пам'ять загиблих. Але вони не були переконливими і подальші їхні виступи продовжували освистувати.

20:30. У Києві біля Софійського та Михайлівського Золотоверхого соборів вшанували пам'ять загиблих під час сутичок.

Так, біля Михайлівського собору кілька сотень людей взяли участь у панахиді, яку відслужили священики, передає УНІАН.

Водночас біля Софійського собору близько 100 осіб, переважно молодь, стали в коло та розставили свічки на знак пам'яті про загиблих.

Наразі на Майдані Незалежності відбувається поминальна панахида.

20:00. На Європейській площі в центрі Києва протестувальники в п'ятницю 21 лютого ввечері встановили катапульту.

Капітальну металеву конструкцію розміром 6 м завдовжки, 2,6 м завширшки і висотою 2 метри, яка важить 2,5 тонни, з машини знімали кілька десятків людей, передає "Інтерфакс-Україна".

Катапульту встановили на початку вул.Грушевського у Європейської площі, напроти Парламентської бібліотеки.

Один з виробників конструкції розповів, що апарат може кидати будь снаряд вагою до 100 кг на 40 метрів. За його словами, катапульту виготовляли близько двох тижнів.

Вона залишиться на площі "як нагадування владі про взяті на себе зобов'язання".

19:40. Рух "Автомайдан" наполягає на негайному перезавантаженні влади, зокрема, відставці президента України Віктора Януковича.

"Ми НЕ сприймаємо нічого, крім відставки Януковича!" - йдеться в заяві Автомайдану, поширеному на сторінці в Facebook одного з лідерів руху, передає "Інтерфакс-Україна".

Серед вимог Автомайданівці: негайне перезавантаження влади з відставкою Януковича і достроковими виборами президента; відсторонення, покарання і люстрація всіх виконавців злочинних наказів - силовиків, прокурорів, суддів, інспекторів ДАІ; ліквідація формування "Беркут".

Крім того, рух наполягає на звільненні засуджених і закриття всіх виробництв проти активістів Автомайдану та інших "братів по боротьбі", а також на наданні допомоги з бюджету всім постраждалим і сім'ям загиблих.

"Підписання асоціації з ЄС, як гарантія демократії в країні", - також значиться в заяві Автомайдану.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада в п'ятницю 21 лютого ухвалила закон нардепа Юрія Дерев'янка про недопущення переслідування учасників мирних зібрань, який стосується тих, проти кого вже порушені справи. А також всіх, проти кого можуть бути відкриті справи за участь в протестах. Також всі звільняються від адміністративної відповідальності і штрафів.

Також Рада відсторонила від виконання обов'язків міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Перед цим була підписана Угода між владою і опозицією щодо врегулювання кризи в Україні. ЇЇ підписали президент України Віктор Янукович і лідери трьох опозиційних фракцій парламенту: Віталій Кличко, Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок.

Так, політики домовилися, що учасники Євромайдану повинні розблокувати адмінбудівлі та здати зброю протягом 24 годин після ухвалення відповідного закону.

21 лютого Янукович заявив, що для врегулювання ситуації в країні він ініціює повернення до Конституції 2004 року, а також оголошує про дострокові президентські вибори. Також він закликав до початку процедури формування уряду національної довіри.

Президент зазначив, що він пішов на ці кроки, оскільки "в ці трагічні дні, коли Україна понесла такі тяжкі втрати, коли загинули люди по обидва боки барикад, вважаю своїм обов’язком перед світлою пам’яттю загиблих заявити – нема нічого важливішого над людське життя".

Нагадаємо, 18 лютого в результаті мирного наступу Майдану до Раді загострився конфлікт між протестувальниками і силовиками. Вуличні бої влада використала як привід для зачистки Хрещатика і прилеглих вулиць ввечері того ж дня. Трагічний підсумок: десятки загиблих, сотні постраждалих.

20 лютого стався черговий сплеск силового протистояння. Влада для придушення протесту використовувала снайперів. Мітингувальники також застосовували зброю. Загинуло щонайменше 75 людей, постраждало понад 500.

У той самий день голови МЗС Польщі, Німеччини та Франції на зустрічі з Януковичем у Києві запропонували політичне врегулювання кризи і виступили за створення перехідного уряду, початок конституційної реформи та проведення в Україні парламентських і президентських виборів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: Ультиматум Майдана, відставка Януковича, бій.ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ