Чт, 2024-04-18, 02:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 11 » Унікальні фотографії з повітря теракту 11 вересня оприлюднили в США
15:45
Унікальні фотографії з повітря теракту 11 вересня оприлюднили в США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


У США офіційно оприлюднені унікальні фотографії, що відображають події 11 вересня 2001 року. Вони були зроблені з повітря з поліцейських гелікоптерів. Ці знімки унікальні, оскільки в день теракту тільки поліція мала право підніматися в повітря в безпосередній близькості від башт-близнят Всесвітнього торгового центру, передає NEWSru.com.
Тепер широка громадськість також зможе побачити, як виглядало обвалення хмарочосів з повітря і саме місто після трагедії з висоти пташиного польоту.

Компанія ABC отримала ці фотографії ще торік після того, як зробила запит на акт "Про свободу інформації" в Національний інститут стандартів і технологій США (NIST) - федеральне агентство, яке займається розслідуванням обставин трагедії.

Головний куратор музею, присвяченого подіям 11 вересня, який планується відкрити в США у 2012 році, визнав, що ці знімки мають стати обов'язковою частиною експозиції і сподівається отримати їх усіх. Він заявив, що вони допоможуть людям зрозуміти, що саме сталося того дня, і назвав їх найвидатнішими і унікальними серед всіх фотографій, що ілюструють події 9/11.

Всі події 11 вересня були добре задокументовані телекамерами, які знімали те, що відбувалося і транслювали в прямому ефірі, а також на любительських знімках і відео, проте ці нові фотографії можуть шокувати і дивувати.

На деяких зображеннях видно тільки верхівки Woolworth Building та інших хмарочосів, що знаходилися поряд з баштами-близнятами, що обрушилися. На них тільки район, де сталася трагедія, укутаний клубами сірого диму, і блакитне небо над ним. На іншому знімку видно полум'я і чорний дим на верхніх поверхах північної башти, яка першою зазнала атаки терористів.

Грег Семендінгер, колишній детектив нью-йоркського відділення поліції, який і зробив ці фотографії, в інтерв'ю AP сказав, що того дня майже не усвідомлював побачене і, переглядаючи зараз фотографії, назвав їх приголомшливими.

За словами Річарда Зімблера, президента організації жертв теракту 9/11, ці картини з місця катастрофи можуть вразити почуття людей, які самі пережили цю трагедію, проте визнає, що знімки вже є надбанням історії.

Сам Семендінгер під час трагедії був одним з перших, хто піднявся в повітря, щоб допомогти людям, які, можливо, вибралися на дах північної башти врятуватися. Проте там не виявилося жодної людини, тому він продовжував фотографувати все, що бачив навколо себе. Там же він і пілот його вертольота стали свідками атаки на другу башту.

Пізніше Семендінгер віддав фотографії Комісії з розслідування подій 9/11, яка, у свою чергу, передала їх у NIST.

Скоро в Нью-Йорку має початися суд над підозрюваними в організації терактів 11 вересня 2001 року, які визнали свою причетність до них. Скоріше за все, головного фігуранта справи Халіда Шейха Мохаммеда стратять.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1062 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ