Чт, 2024-04-25, 12:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 29 » Ураган "Сенді" загрожує проведенню виборів у США
11:04
Ураган "Сенді" загрожує проведенню виборів у США
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Ураган "Сенді" наближається до берегів США, змушуючи кандидатів у президенти скасовувати свої виступи. Президент Барак Обама провів відеонараду з головами рятувальних служб, обговорюючи підготовку до негоди. Очікується, що ураган вдарить по східному узбережжю США вже в понеділок, 29 жовтня.

З вечора неділs, 28 жовтня, в Нью-Йорку припиняють роботу метро, автобуси і поїзди. Побоюються, що ураган, швидкість вітру в епіцентрі якого перевищує 120 км / год, може призвести до затоплень.

Республіканський кандидат Мітт Ромні скасував свій недільний виступ у штаті Вірджинія і замість цього попрямував в Огайо.

Президент Обама також скасував ряд передвиборчих виступів, щоб бути присутнім у Білому домі під час проходження урагану.

У штаті Меріленд в суботу, 27 жовтня, почалося дострокове голосування на президентських виборах і черги виборців вишикувалися у деяких виборчих дільниць.

Незважаючи на погіршення погоди, обидва кандидати продовжували використовувати всі можливості для виступів у ключових штатах.

У штаті Нью-Гемпшир президент Обама закликав своїх прихильників до дострокового голосування з тим, щоб дозволити йому закінчити почату роботу на посту президента.

"У нас ще багато незавершених справ, але штат Нью-Гемпшир і вся країна не можуть дозволити собі повернутися до політики, яка принесла стільки бід, - сказав Обама. - І тепер Ромні пропонує нам повторити ті ж помилки, які були зроблені в минулому" .

Виступаючи у Флориді, Мітт Ромні звинуватив президента Обаму в тому, що той не може запропонувати країні нічого нового.

"У президента немає плану, у нього вичерпалися ідеї, у нього скінчилися пояснення, і в листопаді Флорида проголосує за видалення його з президентського крісла", - сказав Ромні під оплески прихильників республіканців на мітингу в місті Пенсакола.

У Нью-Йорку через ураган зупинився транспорт і припинилися торги на місцевих біржах

Весь нью-йоркський громадський транспорт у відповідності з рішенням місцевої влади в понеділок, 29 жовтня, призупинив роботу у зв'язку з наближенням урагану "Сенді", передають західні ЗМІ.

Таке рішення ухвалено з міркувань безпеки з урахуванням того, що ураган може призвести до повеней і здатний завдати істотної шкоди Нью-Йорку.

Раніше повідомлялося, що американські торговельні майданчики відміняють торги в понеділок через ураган "Сенді", причому не виключено, що призупинення торгів може продовжитися й у вівторок, 30 жовтня.

"Ми підтримуємо єдину думку торгових майданчиків і регулюючих органів, що в небезпечній ситуації, що створюється через ураган" Сенді ", буде надзвичайно складно забезпечити безпеку наших співробітників ...", - йдеться в повідомленні New York Stock Exchange.

Спочатку біржі планували продовжувати електронні торги, однак у неділю було прийнято рішення закрити торговельні майданчики, у тому числі операції з акціями, повністю. New York Stock Exchange позапланово призупинить торги в понеділок вперше з 11 вересня 2001 року, коли робота площадки переривалася на 4 дні. Через ураган в останній раз робота NYSE переривалася у вересні 1985 року.

Багато найбільші компанії, що працюють в Нью-Йорку, також планують закрити свої офіси через ураган.

Так, зали торгів на нью-йоркських біржах NYSE Euronext і NASDAQ в понеділок, 29 жовтня, будуть закриті через ураган.

Ймовірно, що біржі залишаться закритими також і у вівторок, 30 жовтня.

Закриття торкнеться тільки торгів, що вимагають безпосередньої присутності трейдерів в будівлі біржі, тоді як електронні торги продовжаться в звичайному режимі.

ООН призупиняє роботу через ураган "Сенді"

В ООН оголосили про скасування запланованих на понеділок, 29 жовтня, заходів у зв'язку з наближенням до Нью-Йорку урагану "Сенді".

"Штаб-квартира ООН буде закрита, як мінімум, протягом понеділка, у зв'язку з ураганом", - повідомив представник ООН Едуардо дель Буей.

Планувалося, що в понеділок в СБ ООН пройде обговорення питання про долю жінок під час збройних конфліктів. Крім того, в цей день президент Болівії Ево Моралес збирався викласти свої пропозиції щодо боротьби проти голоду в світі.

Синоптики припускають, що "Сенді" досягне північного сходу США до понеділка, 29 жовтня. Швидкість поривів вітру в епіцентрі урагану досягає 120 км на годину. Вітер ще може посилитися, коли "Сенді" зустрінеться з циклоном, що прямують з західної частини США. Від стихії в США можуть постраждати до 60 млн чоловік.

Хоча жителі східного узбережжя звикли до частих стихійних лих, метеорологи побоюються, що ураган "Сенді" може злитися з іншою бурею, яка насувається із заходу. Надзвичайний стан оголошено в Меріленді, Нью-Йорку, Пенсільванії, Вірджинії, федеральному окрузі Колумбія і прибережних районах Північної Кароліни.

У штаті Делавер оголошена обов'язкова евакуація 50 тисяч жителів прибережних районів. Від ударів урагану "Сенді" під час його повільного просування через Карибський басейн загинули 44 людини на Гаїті, 11 на Кубі і ще чотири людини в Домініканській республіці, на Ямайці та Багамських островах.

Як повідомлялося вчора, 28 жовтня, жертвами урагану "Сенді" на Карибських островах стали 65 людей, десятки тисяч будинків повністю зруйновані.

У суботу, 27 жовтня, в Нью-Йорку оголосили надзвичайний стан.

У четвер, 25 жовтня, ураган "Сенді" обрушився на південний схід Куби в районі другого за розміром міста країни Сантьяго-де-Куба. Максимальна швидкість штормового вітру склала 183 кілометри на годину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1772 | Додав: adminA | Теги: виборів у США, Ураган Сенді
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ