Пт, 2024-03-29, 09:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 22 » Уряд Кувейту вирішив терміново зробити подарунок своїм громадянам: по 10 тисяч доларів на людину
17:35
Уряд Кувейту вирішив терміново зробити подарунок своїм громадянам: по 10 тисяч доларів на людину
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Дім ас-Сабахів, що править у Кувейті, вирішив терміново задобрити населення країни на тлі "революційної зарази", що охопила арабський світ. За одну добу в країні було запроваджено унікальні заходи щодо замирення громадян, повідомляє Slon.ru.

Студентам подвоїли стипендію - до 700 доларів, військовослужбовці, поліція і рятувальники отримали надбавку в 70-115%, держслужбовцям підняли ставки на 100%. Усіх громадян Кувейту звільнили від сплати комунальних тарифів. Також усі жителі отримають одноразово по 3500 доларів і зможуть протягом року безкоштовно харчуватися. Офіційно такі подарунки пояснюються п'ятиріччям правління його Величності еміра ас-Сабаха.

До того ж, весь лютий у країні не припиняються військові паради, конкурси патріотичної пісні, тематичні виставки, вечори поезії та перегони на верблюдах. З-за кордону в Кувейт на урочистості прибули високі гості, а вулиці міст завісили прапорами та портретами еміра ще рясніше, ніж зазвичай.

Якщо підсумувати всі щедроти кувейтського еміра, то вийде, що за місяць влада закачала в мільйонне населення країни близько 10 млрд доларів, по 10 тисяч доларів на людину. ЗМІ відзначають, що це не дуже велика витрата для держави, яка за останні 11 років нагромадила 140 млрд доларів сумарних бюджетних профіцитів.

Раніше повідомлялося, що майже тридцять осіб було поранено в Кувейті під час розгону поліцією численної демонстрації жителів країни, які не мають громадянства. Вони протестували проти свого безправного становища.

У маніфестації в провінції Ель-Джахра, розташованій на північний захід від міста Кувейту, брали участь понад тисяча осіб - переважно бедуїни, які традиційно ведуть кочовий спосіб життя.

Акції протесту у порівняно спокійному Кувейті відбулися на тлі заворушень, які охопили низку інших країн регіону - Туніс, Єгипет, Алжир, Бахрейн, Лівію, Ємен, Йорданію, Ірак, Іран, Джибуті.

Відправною точкою заворушень у регіоні стала "жасминова революція", що відбулася в Тунісі 14 січня. Президент Зін аль-Абідін бен Алі втік з Тунісу з родиною до Саудівської Аравії, наступного дня його усунули з посади.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 900 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ