Чт, 2024-04-25, 13:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 17 » Уряд забезпечив фінансування реформ у ЗСУ - Яценюк
10:57
Уряд забезпечив фінансування реформ у ЗСУ - Яценюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд забезпечив фінансування реформ у Збройних силах України.

Про це прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у парламенті у вівторок 16 лютого під час звіту уряду про роботу за рік, повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

"Наш курс, курс українських Збройних сил на повноцінне членство в Альянсі був забезпечений відповідними реформами і відповідним фінансуванням", - наголосив він.

"Завдання Уряду і країни полягає в тому, щоби Збройні сили України фактично стали членами НАТО. Це означає, що всі стандарти, які запроваджені в українських Збройних силах, повинні відповідати стандартам Північноатлантичного альянсу", - додав Яценюк.

За словами прем’єра, якщо в минулому році загальний обсяг фінансування потреб нацбезпеки та оборони становив практично 96 млрд грн, то на поточний рік уряд збільшив його до 113 млрд.

Голова уряду повідомив, що для українського війська закуплено 100 тис. нових шоломів і бронежителів, 34 тис. нових зразків озброєнь.

"На озброєння українських Збройних сил прийнята низка нового модернізованого українського і імпортного озброєння", - зазначив він.

Яценюк також нагадав, що проводиться широка реформа української армії, починаючи з логістики забезпечення і закінчуючи фінансуванням ЗСУ.

Крім того, Яценюк нагадав, що в минулому році уряд пішов по шляху підвищення соціальних стандартів і заробітних плат для українських військовослужбовців, які несуть службу в зоні АТО, а у поточному році вдалося знайти кошти на те, щоб подвоїти розмір грошового забезпечення для військових.

Також, за словами прем’єра, у рамках реформи українська армія однією з перших перейшла на електронні закупівлі, і в минулому році завдяки цьому вже було зекономлено близько 200 млн грн.

Уряд виконує і свою соціальну функцію щодо українських військовослужбовців, які служили в зоні АТО і демобілізувалися, підкреслив Яценюк. За його словами, вже сьогодні близько 160 тис. українських військовослужбовців отримали статус учасника антитерористичної операції.

"Разом з нашими партнерами по НАТО ми створили шість трастових фондів, які проводять реформи в кожному окремому секторі національної безпеки і оборони - починаючи з тренування і обмундирування українських військовослужбовців і закінчуючи новою модерновою логістикою", - наголосив він.

Раніше Яценюк заявляв, що одним з пріоритетів і завдань Кабміну в 2016 році є перехід Збройних сил України н а контрактну форму несення служби і фактична інтеграція української армії в НАТО. "Ми фактично переходимо на контрактну армію, і українські Збройні сили де-факто повинні стати членами НАТО, вони повинні повністю відповідати стандартам і критеріям Північноатлантичного альянсу", - заявив прем'єр на засіданні Кабінету міністрів України 11 лютого, називаючи завдання, які перед собою ставить уряд у 2016 році.

Своєю чергою президент України Петро Порошенко теж наголосив, що у подальшому формування українського війська має відбуватися, передусім, за контрактним принципом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: Уряд, фінансування реформ, ЗСУ, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ