Пт, 2024-04-19, 07:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 18 » Усім учасникам АТО Рада дала можливість виходити на дострокову пенсію
18:35
Усім учасникам АТО Рада дала можливість виходити на дострокову пенсію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада розширила за рахунок резервістів і військовозобов'язаних зі статусом учасників бойових дій перелік осіб, які мають право достроково піти на пенсію за віком.

За законопроект (№3252) "Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції" у вівторок, 18 жовтня, проголосували 237 народних депутатів.

Згідно з ухваленими змінами, особи з числа резервістів і військовозобов'язаних, яким надано статус учасників бойових дій, інвалідів війни, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50 років та за наявності страхового стажу не менше ніж 25 років для чоловіків і не менше ніж 20 років - для жінок:

- військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО в районах її проведення, а також тим, які стали інвалідами внаслідок захворювання, пов'язаного з безпосередньою участю в антитерористичній операції в районах її проведення;

- учасникам бойових дій, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО у період її проведення, за умови, що в подальшому такі добровольчі формування були включені до складу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

- інвалідам війни з числа осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО.

- дружинам (чоловікам), якщо вони не взяли повторний шлюб, і батькам вищезазначених осіб, які померли (загинули) внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції в районах її проведення.

"Враховуючи вік осіб, які безпосередньо беруть участь в антитерористичній операції, право на пенсію із зниженням пенсійного віку матимуть близько 500 осіб в рік із видатками близько 12 мільйонів гривень на рік", – сказано в пояснювальній записці.

Як повідомлялося, раніше Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали в результаті участі в контртерористичної операції, і членів їх сімей ". Документом передбачається, що служба у військовому резерві під час безпосередньої участі в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення буде зараховуватися в вислугу років для призначення пенсії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України відповідно до закону про КМУ ввів політичну посаду міністра у справах учасників АТО, який буде координувати роботу ключових силових і соціальних відомств в частині забезпечення пільг і гарантій, передбачених захисникам України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: рада, учасники АТО, дострокова пенсія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ