Ср, 2024-04-24, 15:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 20 » Увійти до складу нового грецького уряду демократичні ліві відмовилися
11:37
Увійти до складу нового грецького уряду демократичні ліві відмовилися
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Члени грецької партії "Демократичні ліві" (ДЛ) відмовилися увійти до складу нового коаліційного кабінету, проте готові підтримати його в парламенті під час винесення вотуму довіри уряду. Про це повідомив лідер ДЛ Фотіс Кувеліс.

"Ми проголосуємо за довіру уряду, проте в ньому не братимуть участь наші партійні функціонери і депутати (у Греції депутати можуть бути одночасно і членами кабінету міністрів)", - сказав Кувеліс, як передає ИТАР-ТАСС.

Правоцентристська "Нова демократія" (НД) і лівоцентристська ПАСОК чекали від ДЛ входження до складу кабінету. Впродовж дня вівторка, 19 червня, повідомлялося, що штаби НД, ПАСОК і Демократичних лівих добилися зближення поглядів за програмною угодою і складом уряду, про створення якого може бути оголошено 20 червня.

Новим прем'єр-міністром повинен стати лідер НД Антоніс Самарас. Кабінет, як очікується, буде невеликим за складом: 15 міністрів і 20 заступників.

Правоцентристи хочуть, щоб їхні ставленики очолили міністерства фінансів, закордонних справ, національної оборони, юстиції, внутрішніх справ, розвитку, культури і туризму, морського судноплавства.

Лідер Всегрецького соціалістичного руху Евангелос Венізелос повідомив, що "в середу вранці парламентська група ПАСОК проведе засідання для того, щоб визначитися за участю партії в уряді". За словами Венізелоса, до полудня 20 червня може бути завершено формування кабінету.

Лідер соціалістів також підкреслив, що "найважливвшим питанням буде утворення експертної групи для проведення нових переговорів з ЄС, ЄЦБ і МВФ, яка постарається домогтися перегляду кредитної угоди".

На думку Венізелоса, відмова Коаліції радикальних лівих сил від участі в уряді не мала б перешкодити їй увійти до складу групи парламентерів.

"Нова демократія" отримала на дострокових парламентських виборах 17 червня 129 депутатських мандатів в 300-місцевому парламенті, ПАСОК - 33, а "Демократичні ліві" - 17. Усі три партії спільно мають 179 місць, що є більшістю. При відмові "Демократичних лівих" увійти до уряду правоцентризм і соціалісти спиратимуться тільки на 162 місця, проте ДЛ може надавати їм підтримку в парламенті при ухваленні законопроектів.

За ходом голосування стежили у всьому світі. Багато світових лідерів висловлювали побоювання з приводу того, що можливий вихід Греції із зони євро викличе серйозні потрясіння для всієї глобальної економіки.

Нові вибори до парламенту Греції довелося призначити після того, як жодна з партій, що отримали більшість голосів на минулих виборах до парламенту, не змогла сформувати уряд.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: ліві відмовилися, грецького уряду
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ