Ср, 2024-04-24, 20:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » В Бєларусі затримали групу "чорних трансплантологів". Серед злочинців є й українці
13:39
В Бєларусі затримали групу "чорних трансплантологів". Серед злочинців є й українці
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Затримали злочинців, яка займалася незаконною трансплантацією органів. Бєлоруські і українські міліціонери зупинили діяльність міжнародної злочинної групи, яка займалась незаконним вербуванням донорів внутрішніх органів. Про це йдеться в повідомленні управління інформації і суспільних зв'язків МВС Бєлорусі, повідомляє РИА "Новости".

Встановлено, що з 2008 по 2010 рік зловмисники через інтернет підшукували жертв для переправлення за кордон (Еквадор, Косово), де проводилися незаконні операції з вилучення нирок і їх пересадці забезпеченим реципієнтам.

У МВС відзначили, що донори виїжджали за кордон добровільно, проте до них застосовувалися різні методи психологічного і фізичного тиску, зокрема боргова залежність. За вилучену нирку кожному "добровольцеві" обіцяли плату у розмірі 10 тисяч доларів. Проте деякі після хірургічного втручання отримували лише частину обумовленої суми, а решту необхідно було "відпрацювати", тобто завербувати нові жертви.

Кримінальна справа була заведена на одного з можливих лідерів злочинного формування - громадянина Ізраїлю (уродженця Бєларусі), а також двох спільників. Обидва вони є громадянами України, які свого часу також були донорами і згодом увійшли до складу злочинної групи.

Вже встановлені особи трьох білорусів, що стали жертвами підозрюваних, а також ряд осіб, які були ними завербовані, проте через різні причини не змогли виїхати з країни для проведення операцій.

Злочинці затримані на території України, де на них заведена аналогічна кримінальна справа. В списку жертв значаться десятки українців. Зібрані білоруськими правоохоронцями матеріали будуть передані до України і об'єднані в одну справу.

Нещодавно українські правоохрононці припинили діяльність транснаціонального угрупування "чорних трансплантологів", в якому брали участь українські хірурги з Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова.

Через декілька місяців в МВС офіційно підтвердили факт затримання трьох лікарів Інституту ім. Шалімова. Організована злочинна група, в яку входили лікарі київської клініки, вербувала через Інтернет донорів, переважно молодих жінок з хорошим здоров'ям, і пропонувала їм за 10 тис долл продати внутрішні органи, зокрема нирку. Слідством задокументовано на сьогодні 50 таких донорів.

Також в жовтні 2007 року в Донецьку був затриманий громадянин Ізраїлю Міхаель Зіс, якого правоохоронні органи Молдови підозрювали в незаконній торгівлі людськими органами. У скоюванні аналогічних злочинів Міхаеля Зіса підозрювали і в Ізраїлі, де його називали лідером групи "чорних трансплантологів". Зрештою суд амністував Зіса.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 813 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ