Пт, 2024-04-19, 22:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » В Донецьку затримали журналістів , що знімали кортеж Януковича
22:47
В Донецьку затримали журналістів , що знімали кортеж Януковича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Донецьку міліція затримала трьох кореспондентів, що проводили відеозйомку кортежу президента Віктора Януковича, який прибув для участі в похованні голови Ради міністрів Криму Василя Джарти.

Про це повідомив голова Донецької обласної громадської організації "Союз ошуканих вкладників" Дмитро Верзилов. За його словами, вранці він і кореспонденти трьох сайтів - "НГО", "Кордон" і "Агентства журналістських розслідувань" - перебували на узбіччі дорогі неподалік аеропорту Донецька, передає УНІАН.

Коли кортеж з Януковичем і особами, що його супроводжують, проїжджав поруч, журналісти стали знімати це на відео. У цей час до кореспондентів підійшли співробітники міліції та попросили пройти з ними до Київського РВВС Донецька "для встановлення особи".

"Співробітники міліції затримали нас без пояснень. Сказали тільки, що нібито ми виглядаємо "якось підозріло", - сказав Верзилов. Він уточнив, що після цього його і трьох кореспондентів посадили у міліційну машину й доставили до райвідділку, де утримували без пояснень.

Один із затриманих у Донецьку при спробі відеозйомки кортежу президента, журналіст "Агентства журналістських розслідувань" Максим Абрамовський повідомив виданню "Комментарии", що його з колегами було блоковано в актовому залі Київського РВВС Донецька.

За словами Абрамовського, під час зйомки він перебував поряд з групою людей, що представляють громадську організацію "Спілка ошуканих вкладників", які намагалися пікетувати кортеж президента Януковича, привертаючи таким чином увагу до своїх проблем.

Правоохоронці вимагали в Максима Абрамовського документи, він показав журналістське посвідчення. Проте наряд міліції відвіз його та колег до Київського райвідділу міліції Донецька.

Абрамовський розцінює дії міліції, як "перешкоджання журналістській діяльності з боку правоохоронних органів".

Тимчасом прес-служба міського відділу міліції Макіївки спростувала поширену деякими ЗМІ інформацію про те, що під час церемонії прощання з Джарти міліцією було затримано незалежного донецького журналіста Віталія Овчаренка. У коментарях "Острову" представник прес-служби повідомив, що "жодного журналіста під час похоронної процесії затримано не було: ні офіційно зареєстрованого, ні позаштатного...". "Представники засобів масової інформації здійснюють фото- і відеозйомку безперешкодно", - запевнили в міліції.

Групу пенсіонерів, які намагалися влаштувати акцію протесту маршрутом слідування кортежу Януковича у Донецьку, також затримано.

Пізніше повідомлено, що всіх затриманих донецькою міліцією під час інциденту з кортежем президента Януковича вже відпущено. Про це заявили у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області. "Заблокованих журналістів немає. Залишився один фрилансер,.. з якого видання, він не називає. Його відпускають додому, він не йде. Решту вже відпустили додому, всі розійшлися", - сказали в прес-службі.

Як відомо, у четвер у Макіївці відбувалася церемонія прощання з померлим у середу вночі Василем Джарти. З цієї нагоди ДАІ перекрила рух центром міста.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ