Пт, 2024-04-19, 15:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 14 » В Ємені, Бахрейні та Алжирі відбуваються масові акції протесту
15:45
В Ємені, Бахрейні та Алжирі відбуваються масові акції протесту
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В арабських країнах Ємені, Бахрейні та Алжирі відбуваються масові акції протесту, а в Палестині уряд подав у відставку, передає "Українська правда".

Так в зв'язку з акціями протесту в Ємені, президент Алі Абдалла Салех відклав запланований на кінець лютого візит до США. Перенесення візиту мотивується "поточними подіями в регіоні".

- Уряд Палестини подав у відставку
- Військові Єгипту можуть заборонити мітинги профспілок і заарештувати демонстрантів, що залишилися
- Останніх українських туристів евакуювали з Єгипту

Масові акції протесту відбуваються в країні вже три дні. В неділю єменська поліція розігнала тисячі демонстрантів, які провели в столиці країни ходу, закликаючи до політичних реформ і відставки президента Салеха, який керує країною вже 30 років.

Кілька тисяч протестуючих, переважно студентів, намагалися потрапити до центральної площі столиці, але були розігнані поліцією. Кілька протестувальників були поранені, 23 особи затримані поліцією.

Також сутички відбулися між демонстрантами та прихильниками існуючого режиму. Human Rights Watch заявляє, що поліція користувалася електрошокерами проти демонстрантів.

Остання велика демонстрація в Ємені сталася 4 лютого в Ель-Мукалла - адміністративному центрі провінції Хадрамаут. Мітинг закінчився загибеллю чотирьох чоловік, коли поліція використовувала бойові патрони, щоб розігнати натовп протестуючих, які виступали за незалежність південної частини Ємену, передає РИА "Новости".

Антиурядові виступи в южнойеменскіх провінціях організовують місцеві комітети "Руху півдня", що виступають за відділення цих провінцій від півночі Єменської Республіки, створеної 22 травня 1990 року шляхом об'єднання Єменської Арабської Республіки (ЄАР, Північний Ємен) і Народно-Демократичної Республіки Ємен (НДРЄ, Південний Ємен).

В Бахрейні на понеділок, 14 лютого заплановано проведення "Дня Гніву", який проводить шиїтська опозиція. Над столицею літають гвинтокрили, а також повідомляють про велику кількість поліцейських.

Поліція використовувала сльозоточивий газ для розгону протестуючих у селі Нувейдрат на південному заході Бахрейну. Також відбулися зіткнення між силами безпеки і жителями села Карзакан на заході країни. Шиїти, які складають більшість жителів Бахрейну, скаржаться на дискримінацію з боку правлячої сунітської династії, передає Бі-Бі-Сі.

Al Jazeera зауважує, що люди вимагають демократичних свобод, а не економічних реформ. Тим не менше, король, Хамад Бін Іса ібн-Халіфа вже заявив, що кожній родині буде виділена матеріальна допомога в розмірі близько 2 тисяч доларів.

Опозиційні групи в Алжирі закликали своїх прихильників виходити на акції протесту в столиці держави - місті Алжир - щосуботи до тих пір, поки в країні не зміниться режим, передає Lenta.ru з посиланням на Reuters.

У минулу суботу, 12 лютого, за даними самих маніфестантів, на мітинг вийшли 10 тисяч чоловік, яким протистояли близько 30 тисяч поліцейських. За даними влади, в акції брали участь півтори тисячі чоловік.

Масових зіткнень демонстрантів з поліцією вдалося уникнути, на короткий час були затримані близько 400 осіб. Протестуючі вимагали проведення демократичних реформ і вигукували, зокрема, гасло "Ні поліцейській державі". 3 лютого президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка вже пообіцяв провести реформи.

Протестуючих в Алжирі, Ємені, Бахрейні надихнув приклад єгипетських маніфестантів, яким вдалося домогтися відходу у відставку президента Хосні Мубарака. Раніше після масових протестів свій пост був змушений покинути президент Тунісу Зін аль-Абідін Бен Алі.

Між тим в Палестині Кабінет міністрів повним складом пішов у відставку. Прем'єр Салам Фаяд за дорученням президента Махмуда Аббаса має обрати нові кандидатури на посади міністрів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 866 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ