Пт, 2024-04-26, 16:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 25 » В Європі Америка розмістить винищувачі для підтримки східноєвропейських країн - членів НАТО
12:41
В Європі Америка розмістить винищувачі для підтримки східноєвропейських країн - членів НАТО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сполучені Штати найближчим часом розгорнуть в Європі угруповання винищувачів F-22 в межах комплексу заходів на підтримку східноєвропейських союзників по НАТО, стривожених діями Росії в Україні. Про це заявила міністр військово-повітряних сил (ВПС) США Дебора Джеймс, пише NEWSru.com з посиланням на Reuters.

Міністр не надала докладної інформації про конкретну кількість літаків, дату або місце розгортання угруповання. Вона лише зазначила, що це робиться відповідно до розпорядження міністра оборони США Ештона Картера - забезпечити сильний і збалансований підхід до Росії.

Розміщення винищувачів F-22 у Європі має стати черговим кроком у реалізації ініціативи щодо захисту союзників НАТО, стурбованих все ширшою російською агресією.

Як наголошується, в даний час винищувачі F-22 використовуються американцями для виконання бойових операцій в Іраку та Сирії проти бойовиків угруповання "Ісламська держава".

Минулого тижня видання The Fiscal Time писало, що Вашингтон збирається відправити до Європи 12 реактивних літаків-штурмовиків А-10, які повинні замінити бомбардувальники B-1 і F-35. У повідомленні зазначалося, що літаки посилять угруповання НАТО в Європі на випадок агресії з боку Росії.

Про потенційну загрозу, що йде від Росії, раніше говорили високопоставлені військові НАТО та генсек Альянсу Йенс Столтенберг.

На початку серпня під час візиту до Фінляндії головнокомандувач НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що вважає Росію загрозою для Європи. У той же час, як писало видання Yle, генерал зазначив, що не вірить у безпосередню загрозу військових дій РФ на Балтиці.

У свою чергу Столтенберг неодноразово вказував на агресію з боку Росії щодо України й попереджував, що подібна політика може поширитися й на інші сусідні з РФ країни. Він також стверджував, що російські збройні сили беруть участь у бойових діях на Донбасі незважаючи на категоричне заперечення цього факту з боку Москви. У той же час Столтенберг вважає, що, незважаючи на войовничий настрій Росії, прямої загрози для країн - учасниць альянсу від неї немає.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: америка, винищувачі, східноєвропейські країни, Європа, членів НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ