Нд, 2024-05-05, 17:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 1 » В Європі бачать Україну тільки в ЄС, а не в Митному союзі
09:43
В Європі бачать Україну тільки в ЄС, а не в Митному союзі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Європі вважають, що майбутнє місце України в Європейському Союзі, а не у Митному союзі з Росією, Казахстаном і Білоруссю, повідомляє Українська правда. Про це заявив колишній прем’єр-міністр Бельгії, голова Альянсу лібералів та демократів за Європу у Європейському парламенті Гі Верхофстадт.

"Європа дуже стурбована політичною еволюцією", - сказав він. Політик зазначив, що для входження України до ЄС дуже важливим є створення зони вільної торгівлі та лібералізація візового режиму між ЄС та Україною.

"Майбутнє України - в Європейському Союзі, в Європі", - наголосив Верхофстадт. Він підкреслив, що перешкодами для шляху вступу України до ЄС є відсутність політичних та економічних реформ, недосконалість судової системи та проблеми зі свободою слова.

Нагадаємо, що 26 листопад президент України Віктор Янукович заявив, що допускає вступ України до Митного союзу Росії, Бєларусі і Казахстану після дотримання відповідних процедур, зокрема, внесення змін до Конституції України.

У той же час, Європейський Союз непокоїть можливість приєднання України до Митного союзу. Про це, зокрема, повідомила керівник європейської делегації для проведення переговорів з Україною про створення зони вільної торгівлі в рамках угоди про асоціацію з ЄС Єва Синовець.

Раніше зазначалося, що до кінця року Україна підпише угоду про зону вільної торгівлі з країнами СНД. Крім того, Україна вважає завершення розробки нової редакції Угоди про зону вільної торгівлі та її підписання на саміті держав-учасниць СНД одним з пріоритетних завдань для країн співдружності. Крім цього, українська сторона має намір сприяти реалізації положень Стратегії економічного розвитку СНД на період до 2010 року.

Тим часом, Європейський парламент не засуджує ті зміни, яких зазнала Україна за останні кілька років. Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, про це заявив член Європейського парламенту, член делегації Комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна Марек Сівець в експертному опитуванні Інституту Горшеніна.

"Завжди важливо пам'ятати, що склянка одночасно і наполовину порожня, і наполовину повна. У такому ключі Європарламент зазначив у даній резолюції слабкість української демократії", - заявив він. "При цьому, євродепутати не засуджують ті зміни, яких зазнав сусід Євросоюзу за останні кілька років", - додав політик.

Також Сівець пояснив, чому резолюція була прийнята після саміту Україна-ЄС, а не раніше. "У більшості випадків Європарламент приймає резолюцію в результаті певних подій. Головне - це уникнути враження, що Європарламент бажає впливати на внутрішню ситуацію в країні. Якщо б цей документ був прийнятий в ході попереднього пленарного сесії в Страсбурзі, це могло би так виглядати", - зазначив він.

Разом з тим, коментуючи зазначені в резолюції побажання про завершення переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС до середини 2011 року, Сівець зазначив, що термінів, як таких, тут немає. "Тим не менше, резолюція вітає прагнення України фіналізувати переговори по зоні вільної торгівлі", - сказав він.

Раніше Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо України. Це сталося 25 листопада в Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту. Одним з основних пунктів документа Європарламент підкреслює той факт, що Україна може подати заявку на членство в ЄС, як і будь-яка інша європейська країна, яка дотримується принципів свободи, демократії, поваги до прав людини, фундаментальних свобод і верховенства права. В той же час, Європарламент висловив занепокоєння станом демократії в країні, свободою слова, діяльністю СБУ та виборчим законодавством, зокрема перебігом місцевих виборів в Україні, які відбулись 31 жовтня цього року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 779 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ