Чт, 2024-05-02, 01:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 18 » В Голлівуду Україна і досі купує фільми через російські компанії
11:25
В Голлівуду Україна і досі купує фільми через російські компанії
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Несподіване відкликання дозволу на прокат фільму "Номер 44" в Україні вдарить по українському дистриб'ютору і тому українські прокатники мають право вимагати від російського дистриб'ютора відшкодування збитків, заявляють у Державному агентстві України з питань кіно.

В оприлюдненій у п'ятницю, 17 квітня, офіційній заяві відомства, наголошується, що Держкіно не має стосунку до скасування прокату американського фільму "Номер 44". Прокатне посвідчення на право демонстрації фільму в Україні було видане 15-го квітня, через день після отримання документів від дистриб’ютора і за день до запланованого старту стрічки. "Як вдалося з’ясувати у дистриб’юторської компанії "МультіМедіа Дістріб'юшн", право на показ картини на території України було відкликане російською компанією "Централ Партнершіп" (ЦПШ), яка володіє правами на фільм і на території Росії, і на території України", - йдеться в заяві.

У Держкіно зазначили, що відкликання дозволу на прокат фільму "Номер 44" в Україні сталося несподівано і без попередження, що важко вдарить по українському дистриб’ютору, оскільки рекламна компанія йшла повних ходом, на що, зрозуміло, була витрачена чимала сума грошей.

"Вважаємо, що українські прокатники, які планували показ фільму, мають право вимагати від російського дистриб’ютора відшкодування збитків", - підкреслили в Держкіно.

"Таким чином, РФ вкотре демонструє політику подвійних стандартів: з одного боку активно лаючи заборону в Україні російських пропагандистських фільмів і серіалів, Міністерство культури Росії саме вдається до заборон, проте прикривається ніби то "відмовою" дистриб’ютора від отримання прокатного посвідчення. Чому ж тоді фільм відкликали з України, де у нього з прокатним посвідченням проблем не було? Очевидно, що позиція українського Держкіно є прямо протилежною до лицемірного ставлення російської влади, яка не тільки скасовує показ у себе фільмів з критикою радянського минулого, а й нав’язує подібні заборони іншим країнам", - йдеться в заяві.

Як зазначив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко: "Ситуація з фільмом Child 44 наочно демонструє, що таке колоніальна залежність, коли всі зв’язки колонії із зовнішнім світом відбуваються виключно через метрополію. Добре, що основні українські дистриб’ютори вже давно закуповують фільми напряму у виробників".

Раніше повідомлялося, що Росія відмовляється від показу американського трилера "Номер 44" про маніяка сталінської доби, що є екранізацією роману британського письменника Тома Роба Сміта "Child 44", у якому знялись зірки Том Харді і Гері Олдмен, російська компанія "Централ Партнершип" повідомила, що відкликає ліцензію на прокат фільму в Україні. Через це українська компанія Multi Media Distribution змушена зняти картину з прокату.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: Україна, російські компанії, Голлівуду, Фільми
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ