Сб, 2024-04-20, 05:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 6 » В Греції результати референдуму викликали падіння вартості євро і акцій
09:41
В Греції результати референдуму викликали падіння вартості євро і акцій
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Ціна нафти Brent впала в ході торгів до 59,35 доларів за барель, це відбувається на тлі результатів референдуму в Греції, які можуть призвести до виходу країни з єврозони.

Початок торгів в Азії ознаменувався падінням євро по відношенню до долара на 1,2% до 1,0986 долара, повідомляє Bloomberg.

Прибутковість 10-річних американських держоблігацій зменшилася на 11 базисних пунктів - до 2,28%. Йдуть вниз, втрачаючи приблизно 1,2%, ф'ючерси на фондовий індекс Standard&Poor's 500, відзначає Reuters.

Аналітики Barclays вважають, що вихід з валютного союзу зараз є найбільш імовірним сценарієм. Для лідерів країн єврозони узгодити програму реформ в обмін на кредити з нинішнім грецьким урядом буде надзвичайно складно, враховуючи, що Греція відхилила останні пропозиції, говориться в звіті.

Домовленість з Грецією буде важко "продати будинки", особливо в Німеччині та Іспанії на тлі майбутніх виборів, підкреслюється в документі, який наводить "Прайм".

Рада керівників ЄЦБ збереться в понеділок для обговорення умов програми кредитування грецьких банків ELA, повідомляє Barclays. Аналітики чекають, що програма буде закрита, що може спричинити за собою необхідність надрукувати в Греції національну валюту для вливання в банки ліквідності і капіталу.

Введення національної валюти по суті може означати вихід з єврозони незважаючи на те, що Єврокомісія неодноразово заявляла, що вступ до цього валютного союзу необоротний, тобто механізму виходу стан з єврозони не існує. Поки ще жодна країна не покидала зону євро.

"Чи можна уникнути виходу (з єврозони)? Ми вважаємо, що потенційна відповідь - так", - пишуть аналітики Barclays. - Наприклад, Європа і Греція могли б узгодити програму на умовах МВФ.

На думку аналітиків JPMorgan і Barclays, сценарій виходу Греції з єврозони стає тепер основним. У цих умовах інвестори будуть прагнути перейти в активи з низьким рівнем ризику.

BNP вважає, що тепер американський Федеральний резерв буде змушений до грудня здійснити підвищення базової процентної ставки. Підсумки референдуму різко підвищують ймовірність виходу Греції із зони євро, цитує The Wall Street Journal аналітиків BNP.

Референдум з питання пропозицій кредиторів відбувся в Греції в неділю, 5 липня. "Ні" пропозиціями кредиторів сказали 61,31% голосуючих, на підтримку висловилися 38,69% учасників референдуму.

Нагадаємо, після серії невдалих перемовин з кредиторами та лідерами Євросоюзу, 1 липня Греція допустила дефолт. Це визнали Міжнародний валютний фонд і Європейський фонд фінансової стабільності.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: падіння вартості євро і акцій, результати референдуму, Греція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ