Чт, 2024-04-18, 20:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 1 » В Індії почався перепис населення, країна може перегнати Китай
20:47
В Індії почався перепис населення, країна може перегнати Китай
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Загальний перепис населення сьогодні почався в Індії. Перепис може вивести країну у світові лідери за чисельністю жителів. За прогнозами Національного бюро обліку населення, кількість індійців може перевищити 1,2 млрд людей, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Перепис населення проходитиме протягом року в 35 штатах і союзних територіях республіки. Його результати, як планується, оголосять до літа наступного року. Витрати на проведення цього масштабного заходу перевищать 1,3 млрд доларів. У роботі зі збору даних про мешканців країни будуть задіяні більше двох мільйонів співробітників держустанов.

Першим громадянином республіки, до якого прийдуть співробітники Національного бюро обліку населення, буде президент Пратібха Патіл.

В ході перепису будуть зібрані докладні анкетні дані кожного громадянина. У індійців старших за 15 років братимуть відбитки пальців. Усі зареєстровані мешканці країни отримають посвідчення особи. Нововведенням нинішнього перепису в Індії стане збір інформації про комп'ютерну техніку, яка є в будинку, і мобільні телефони.

У країні упевнені, що перепис населення-2011 пройде успішно і його результати дадуть користь для подальших планів уряду з поліпшення соціально-економічного стану в країні.

Згідно з даними останнього перепису населення у 2001 році, в Індії проживає 1,1 млрд людей. З них лише близько 30% живе у містах. Найнаселенішим є Мумбай, він налічує 13 млн мешканців. В індійській столиці проживає 7,2 млн людей (з передмістями - 13,8 млн). Серед мешканців переважають люди молодого і середнього віку, лише 4% індійців старші 65 років.

На сьогодні Індія посідає друге місце у світі за чисельністю населення. Її випереджає Китай, де проживає більше 1,3 млрд людей.

Тим часом у Китаї пропорція народження хлопчиків і дівчаток в Китаї минулого року склала 119,45 на 100, повідомляє Академія громадських наук (АГН) КНР. Це на 1,11 процентних пункта поліпшило показник 2008 року, проте "пропорція народжуваності хлопчиків і дівчаток зараз залишається найгострішою проблемою в області структури населення в Китаї", говориться у повідомленні АГН.

У нім, зокрема, прогнозується, що до 2020 року кількість чоловіків дітородного віку в країні на 24 млн людей перевищуватиме кількість жінок дітородного віку.

У Росії сьогодні також стартує Всеросійський перепис населення, який навесні і влітку проводять у труднодоступних округах. Перший етап перепису пройде в чотирьох районах Ямало-Ненецького округу. Планується, що переписом будуть охоплені близько 12 тисяч мешканців регіону.

Всього в категорію "віддалених і труднодоступних" увійшли 126 районів у 26 суб'єктах Росії, де проживають порядка 500 тисяч людей. Основний етап Всеросійського перепису населення пройде в країні з 14 по 25 жовтня поточного року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1090 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ