Чт, 2024-04-25, 21:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 9 » В Києві відзначатимуть день Перемоги громадські організації, комуністи, соціалісти та тверезники
09:21
В Києві відзначатимуть день Перемоги громадські організації, комуністи, соціалісти та тверезники
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

День Перемоги в Києві широко відзначатимуть громадські організації, комуністи, соціалісти та тверезники.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Київської міської державної адміністрації (КМДА), до столичної мерії надійшло дев’ять заявок на проведення масових акцій загальною чисельністю близько 7,6 тис. учасників, приурочених 67-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Всеукраїнська громадська організація "Загальновоїнська спілка України" має намір провести щорічну героїко-патріотичну акцію "Послужимо Вітчизні разом!", у рамках якої святкова колона у супроводі духового оркестру пройде від станції метро "Арсенальна" проїжджою частиною вулиці Мазепи до музею Великої Вітчизняної війни з урочистим покладанням квітів до могили Невідомого солдата в Парку слави.

Завершиться акція урочистим мітингом на площі біля музею Великої Вітчизняної війни, спілкуванням біля польових кухонь із солдатською кашею та "фронтовими 100 грамами" і святковим концертом. Акція триватиме з 11.00 до 17.00. Заявлена орієнтовна участь в акції близько 5 тис. людей.

Київська міська Спілка ветеранів Афганістану разом з іншими ветеранськими організаціями також має намір провести урочистий хід від станції метро "Арсенальна" до площі Слави з покладанням квітів до могили Невідомого солдата в Парку слави, а також до Меморіалу загиблим в Афганістані, де відбудеться зустріч бойових друзів і концертна програма. Акція триватиме з 11.00 до 15.00 і завершиться автопробігом по Києву (20 автомобілів). Заявлена кількість учасників - близько 600 людей.

Комуністична партія України подала заявку на проходження колони від станції метро "Арсенальна" вулицею Мазепи з покладанням квітів до могили Невідомого солдата в Парку слави, пам'ятникам Івану Кожедубу та Миколі Ватутіну. Акція триватиме з 11.00 до 13.00, орієнтовна кількість учасників - 1 тис. людей.

Громадська організація "Поступ" також має намір пройти колоною від станції метро "Арсенальна" до Парку слави з покладанням вінків до могили Невідомого солдата. Акція заявлена на 40 людей - з 14.00 до 15.00.

Соціалістична партія України подала заявку на проведення з 11.30 демонстрації за маршрутом: Бессарабська площа - Хрещатик - Європейська площа за участю 600 людей. Після цього 50 людей пройдуть вулицями Грушевського і Мазепи до площі Слави з покладанням квітів до пам'ятника М.Ватутіну і могили Невідомого солдата.

Партія "Велика Україна" має намір провести міні-акцію у вигляді "маршу перемоги" від Бессарабської площі до майдану Незалежності з 10.00 до 12.00. В акції заявлена участь 20 осіб.

Водночас громадська організація "Тверезий Київ" має намір провести "молодіжну пробіжку за тверезість" з 14.00 до 16.00 за маршрутом: станція метро "Хрещатик" - Європейська площа - Маріїнський парк - площа Слави - музей Великої Вітчизняної війни. В акції заявлена участь 150 людей.

Національна спілка кінематографістів України запланувала святкову програму біля пам'ятника Леоніду Бикову, приурочену до презентації збірки віршів і малюнків, присвячених йому, з врученням подарункових примірників книжки ветеранам війни. Акція відбудеться з 14.00 до 16.00; очікується, що в ній візьмуть участь 150 людей.

Всеукраїнська молодіжна організація "Молоді регіони" подала заявку на проведення акції з роздачею георгіївських стрічок і прапорців з 9.00 до 13.00 у найбільш багатолюдних місцях столиці, а також проведення фотовиставки на території музею ВВВ із роздачею повітряних кульок. В акції візьмуть участь 20 активістів.

Нагадаємо, що заходи з нагоди 67-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 9 травня в Києві почнуться вранці з церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної Слави за участю президента України.

Львівська міська рада направила позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення акцій громадських і політичних організацій 9 травня у Львові.

Як зазначається в повідомленні Львівської міськради, судове засідання відбудеться у вівторок о 15:00.

"Раніше ми отримали чотири заявки, а вчора подали ще чотири заявки на проведення заходів 9 травня. Ми просимо суд заборонити всі акції. Юридичне управління Львівської міськради має достатньо підстав вважати, що задекларовані в заявках акції можуть становити загрозу громадській безпеці 9 травня, тому ми звернулися до суду", - цитує прес-служба слова начальника юридичного управління міськради Гелени Пайонкевич.

Зазначимо, що до Львівської міськради ще вчора не надходили заявки на проведення акцій 9 травня, але місцеве відділення СБУ готове до провокацій.

"Свобода" не проводитиме 9 травня ніяких акцій, але простежить за недопущенням пропаганди тоталітарних ідеологій

ВО "Свобода" 8 травня вшановує пам'ять загиблих у роки Другої світової війни, а 9 травня простежить, щоб не було "відвертих проявів українофобії" у вигляді червоних прапорів і портретів Сталіна.

"ВО "Свобода" 9 травня не проводитиме жодних заходів ні у Львові, ні в Івано-Франківську, ні в жодному іншому місті України. Ми вважаємо, як і кожна європейська нація, яка пережила Другу світову війну, що ця війна на європейському континенті завершилася 8 травня 1945. На жаль, для політиків деяких країн, які перебувають дещо північніше, та деяких антиукраїнських політиків Друга світова війна триває досі", - заявив керівник прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк у вівторок.

"Так звану" перемогу "в світі ніхто не святкує - це нецивілізовано, лише тоталітарні держави святкують якусь "перемогу" у війні. В Європі люди відзначають День пам'яті загиблих у роки Другої світової війни", - наголосив він.

Тому ВО "Свобода" і органи влади у трьох західноукраїнських областях, де ця політична сила має вплив на владу - Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській - проводять 8 травня Дні вшанування пам'яті жертв Другої світової війни, зазначив Сиротюк.

"Оскільки Україна випала з європейського контексту і чомусь відзначає не поминальні дні, а дні так званої перемоги однієї імперії над іншою, але у нас все ж заборонена публічна пропаганда будь-яких проявів шовінізму, нацизму, зокрема сталінізму - законом про Голодомор, ми стежитимемо за тим, щоб не було прямої антидержавної пропаганди, пропаганди тоталітарних ідеологій", - заявив "свободівець".

"Якщо в цьому році влада не влаштовуватиме провокацій у Львові, Івано-Франківську, Тернополі чи де-небудь в Україні, то все буде спокійно і тихо, люди матимуть можливість спокійно піти і покласти квіти до будь-якого місця поховання або місця слави будь-якої людини , яка загинула в роки Другої світової війни", - наголосив він.

В, за словами Сиротюка, є рішення Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської обласних рад, "щоб це вшанування пам'яті жертв не перетворювалося знову на відверті прояви українофобії".

"Тобто ми стежитимемо, щоб завтра під час проведення якихось офіційних заходів не було знову портретів Сталіна, кривавих червоних прапорів, тобто за виконанням законних розпоряджень органів місцевого самоврядування", - заявив Сиротюк.

Коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що 9 травня проросійські організації мають намір замінити на горі Говерлі державний прапор України на червоний прапор, "свободівець" наголосив, що в цьому випадку "завданням правоохоронних органів є забезпечення правопорядку в будь-якій точці України".

"Якщо буде спроба знущання над державним прапором України на Говерлі, тобто його зняття або приспускання, то це буде дуже тяжким злочином проти держави і національної безпеки. Ми сподіваємося, що Служба безпеки і співробітники МВС не дозволять здійснитися цього злочину. В іншому разі ми будемо змушені реагувати, щоб відповідний начальник міліції або керівник Служби безпеки понесли особисту відповідальність і подали у відставку", - сказав він.

При цьому Сиротюк також висловив упевненість у тому, що "патріотичні жителі Прикарпаття, які живуть навколо Говерли, не допустять наруги над національним прапором".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1694 | Додав: adminA | Теги: тверезники, громадські організації, перемоги, комуністи, соціалісти, Києв
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ