Ср, 2024-05-01, 23:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 1 » В космосі американці пропонують влаштувати "генеральне прибирання"
14:37
В космосі американці пропонують влаштувати "генеральне прибирання"
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
США пропонують іншим країнам здійснити спільне "генеральне прибирання" космічного сміття, попередньо розробивши необхідні для цього технології., передає ИТАР-ТАСС.

Як заявив заступник помічника держсекретаря США з контролю над озброєннями, перевірці та дотриманню угод Френк Роуз, така робота ведеться під егідою Ради національної безпеки і Управління науки і технологій Білого дому.

Виступаючи у вашингтонському відділенні Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Роуз зазначив, що своїми апаратами на орбіті розпорядженні зараз більш як 60 країн, а також численні комерційні компанії та наукові установи. В результаті навколоземний "космічний простір стає все більш переповненим", сказав американський дипломат.

За американськими даними, кількість космічного сміття значно збільшилася за останні п'ять років в результаті двох подій, що викликали великий міжнародний резонанс. У 2007 році Китай провів випробування протисупутникової зброї, знищивши на орбіті свій власний апарат, а в 2009 році сталося зіткнення російського супутника серії "Космос" з американським супутником "Іридіум". Уламки, що утворилися в результаті цих двох подій, становлять 36% всіх об'єктів на низькій навколоземній орбіті, за якими можна вести спостереження.

За словами американського чиновника, в даний час Пентагон "відстежує більш як 22 тис космічних об'єктів розміром понад 10 см, з яких близько 1,1 тис становлять діючі супутники". Крім того, є ще сотні тисяч об'єктів, які занадто малі, щоб за ними можна було вести спостереження, але досить небезпечні, щоб зашкодити супутникам або Міжнародній космічній станції.

Питання про те, як прибрати з космосу хоча б великі фрагменти, що станорвлять найбільшу небезпеку для супутників і МКС, вивчають не тільки США, а й інші країни. Не створено для цього і належних технологій, хоча деякі американські компанії вже замислюються про те, щоб зайнятися їхнім пошуком. Надходили і пропозиції з-за кордону.

За словами Роуза, швейцарські інженери запропонували використовувати для прибирання космічного сміття пристрій, який діє за принципом пилосмока.

Нагадаємо, космічний пилосмок, про який говорив Френк Роуз, це проект Національного космічного центру Швейцарії при Федеральній політехнічній школі Лозанни (EPFL), - він стартував торік.

В рамках цього проекту, названого CleanSpace One, планується розробити мініатюрний супутник, забезпечений іонними двигунами, спеціальною системою захвату і високоточною системою навігації, завдяки якій апарат зможе знаходити в космосі відповідні шматки сміття і виходити на їхні орбіти.

Багато фахівців вважають більш перспективним застосування для очищення космосу від сміття лазерних технологій, але в будь-якому випадку це справа більш далекого майбутнього.

Влітку 2011 року зі щоквартального звіту NASA стало відомо, що на орбіті Землі налічується більш як 16 тисяч об'єктів штучного походження. Близько шести тисяч із них належать Росії, що більше, ніж у всіх інших країн.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: мериканці, генеральне прибирання, космос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ