Чт, 2024-03-28, 11:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 5 » В Мережу потрапили дані бізнесменів і політиків - власників офшорних рахунків
10:17
В Мережу потрапили дані бізнесменів і політиків - власників офшорних рахунків
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
Тема офшорних махінацій з боку представників бізнесу та влади різних країн знову опинилася в центрі уваги світових ЗМІ. Журналісти отримали доступ до гігантського обсягу інформації по офшорним компаніям на Британських Віргінських островах.

Британська Guardian опублікувала результати розслідування Міжнародного консорціуму журналістів (International Consortium of Investigative Journalists - ICIJ), повідомляють "Вести Экономика".

Згідно зі статтею ICIJ під назвою "Secret Files Expose Offshore's Global Impact" в розпорядження міжнародних ЗМІ потрапили понад 2,5 мільйонів файлів у вигляді електронного листування, а також інших документів, які стосуються понад 120 тис компаній, зареєстрованих в офшорній зоні на Британських Віргінських островах.

Наголошується, що це "найбільший витік інформації по офшорним компаніям, який коли-небудь потрапляв в ЗМІ".

Документи стосуються представників понад 170 країн світу і зачіпають фінансові махінації, які здійснювалися протягом останніх 30 років.

В опублікованих матеріалах вже названі конкретні імена представників політичної і бізнес-еліти, а також їхніх родичів, на яких у багатьох випадках оформлені рахунки і компанії на Британських Віргінських островах, Островах Кука та ряді інших офшорів.

Це чиновники та бізнесмени з США, Великобританії, Франції, Канади, Росії, Китаю, Індії, Пакистану, Індонезії, Ірану, а також ряду колишніх республік СРСР.

У списку, зокрема, виділяються:

Жан-Жак Ожьє, який займав посаду скарбника під час виборчої кампанії нинішнього президента Франції Франсуа Олланда. Ожье створив компанію, яка вела бізнес в Китаї, зареєстрував її на Кайманових Островах, 25% частка в ній належала компанії з БВО.

Скотт Янг, мільйонер і соратник померлого Бориса Березовського, який зараз перебуває у в'язниці за укривання активів від своєї колишньої дружини. Активи Янга на БВО контролює його адвокат. Серед них, зокрема, деволоперская компанія, що займається різними проектами в Москві загальною вартістю 100 млн доларів.

Марія Імельда Маркос Маноток, одна з глав провінцій Філіппін, старша дочка колишнього президента країни Фердінанда Маркоса. Його багатомільярдні статки намагалися конфіскувати після відсторонення від влади.

Колишній міністр фінансів Монголії Байартсогт Сангаджав. Він створив компанію Legend Plus Capital Ltd з рахунком у швейцарському банку. У цей час він очолював фінансове відомство своєї країни. Тепер Сангаджав визнає, що не декларувати свої доходи було помилковим рішенням.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв і його сім'я. Компанії, зареєстровані на двох дочок Алієва, контролює будівельний магнат Хоса Гоза.

У списку також дружина російського віце-прем'єра Ігоря Шувалова Ольга. Подружжя Шувалова вже неодноразово заперечувало, що ведуть будь-які протизаконні дії в офшорних зонах.

До цих пір Британські Віргінські острови були одним з найбільш спокійних і тихих укриттів для любителів "легальних" способів виведення великих сум під юрисдикції податкових органів різних держав.

Однак очевидно, що в світлі даного витоку інформації, а також через фінансовий колапс на Кіпрі, колишня схема легалізації глобального тіньового капіталу починає тріщати по швах.

Раніше повідомлялося, що у березні в результаті атаки хакерів в Мережу потрапили дані декількох десятків американських знаменитостей і політиків. Інформація, викладена на сайті анонімним джерелом, представляє з себе список особистих даних зірок і політичних діячів - адреси, номери кредитних карт і карт соціального страхування, інформація про виплати по іпотеці, банківських рахунках і кредитах на автомобілі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: Мережа, дані бізнесменів і політиків, власники офшорних рахунків
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ