Чт, 2024-04-25, 21:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Липень » 10 » В Одесі урочисто завершились навчання "Сі Бриз – 2021" - 12 тисяч миль, 330 спусків під воду, 80 годин у повітрі
12:15
В Одесі урочисто завершились навчання "Сі Бриз – 2021" - 12 тисяч миль, 330 спусків під воду, 80 годин у повітрі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Керівництво навчань зазначило, що це наймасштабніші навчання цієї серії, в якій брали участь представники понад 30 країн.

Під час церемонії закриття командувач Військово-Морських Сил ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа подякував усім учасникам навчань за високий рівень підготовки та ефективне виконання завдань.

— Наші кораблі пройшли більше ніж 12 тисяч миль, наші водолази більше ніж 330 разів спускалися під воду, пілоти більше ніж 80 годин провели у повітрі, українські й американські морські піхотинці, військові Молдови та Грузії спільно відпрацьовували заходи на суходолі у трьох областях України. Це вкотре продемонструвало нашу спроможність відпрацьовувати спільні завдання за стандартами НАТО, — зазначив контрадмірал Олексій Неїжпапа. — Навчання «Сі Бриз – 2021» завершено.

Це ще одна наша маленька спільна перемога, яка дає можливість бути разом у морі, в повітрі та на суші. Понад усе «руські» поважають силу й найменше, до чого вони мають повагу,— це військова слабкість.

Ми сьогодні маємо силу, яка в єдності й спільних поглядах і цінностях, які захищають наші народи. Дякую колегам з 6-го флоту США за ту підтримку та спільну організацію цих навчань, а також решті партнерам.

За словами першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України генерал-полковника Михайла Коваля, всі заходи, які проводилися під егідою навчань «Сі Бриз», мають важливе значення для стабільності в Азово-Чорноморському регіоні нашої держави, адже завдання, які виконувалися, є чіткою пересторогою для агресора у тому, що ми готуємося дати гідну відсіч.

Також під час навчань підрозділи ВМС ЗС України проходили оцінювання за стандартами НАТО. Зокрема пройшли самооцінювання патрульні катери «Слов’янськ» і «Старобільськ», а також рота морської піхоти ВМС.

—Позаду тисячі годин важкої роботи, нескінченна кількість обговорень у процесі планування навчань, які згодом успішно практично реалізувалися. 30 країн, близько 5 тисяч учасників, 30 одиниць кораблів і катерів, а також 40 літальних апаратів здійснили сотні спільних заходів у територіальних водах України, в міжнародних водах та у повітряному просторі, — звернувся до учасників навчань заступник командира тактичної групи «65» 6-го флоту ВМС США капітан 1 рангу Кайл Гант.

—Разом ми спланували та провели спільні заходи, які мали допомогти всім нам навчитися відстоювати та захищати власну територію та діяти в інтегрованому військовому середовищі. Навчання «Сі Бриз», починаючи ще з 1997 року, завжди стосувалися глобального партнерства заради миру і світ продовжує чути цей чіткий меседж.

За останні 2 тижні було опубліковано близько 15 тисяч статей 35 мовами. Світ розуміє, що ці навчання не є відповіддю будь-якій країні чи реакцією на будь-які події. Це чітка демонстрація нашої спільної рішучості та готовності просувати мир та стабільність в регіоні.

Варто додати, що під час урочистої церемонії найкращих учасників українсько-американського навчання було нагороджено відзнаками та цінними подарунками.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 590 | Додав: adminA | Теги: Одесіа, завершення навчання «Сі Бриз – 2021
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ