Чт, 2024-03-28, 23:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 26 » В ООН обурені закликом Каддафі до джихаду проти Швейцарії
18:34
В ООН обурені закликом Каддафі до джихаду проти Швейцарії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Заклики до джихаду проти Швейцарії, висловлені лідером лівійської революції Муаммаром Каддафі, неприпустимі. Про це заявив генеральний директор відділення ООН в Женеві Сергій Орджонікідзе.
"Я думаю, такі заяви з боку глави держави неприпустимі в рамках міжнародних відносин", - цитує в п'ятницю інтернет-сайт швейцарської газети Le Temps заяву Орджонікідзе, зроблену ним на прес-конференції, передає NEWSru.com.

Нагадаємо, лідер лівійської революції Муаммар Каддафі закликав до джихаду (священної війни мусульман) проти Швейцарії напередодні.

"Проти безбожної і відступницької Швейцарії, яка руйнує будинки Аллаха, має бути проголошено джихад", - заявив полковник Каддафі, виступаючи в лівійському місті Бенгазі.

"Будь-який мусульманин у всьому світі, який має справи зі Швейцарією, - відступник", - вважає голова лівійської держави. На його думку, "джихад проти Швейцарії, проти сіонізму, проти іноземної агресії не є тероризмом".

Таке ставлення Каддафі до Швейцарії викликане підсумками референдуму, який пройшов в цій країні в кінці листопада минулого року. Тоді більшість громадян альпійської країни висловилася за заборону зведення мінаретів у мечетях.

Стосунки між Лівією та Швейцарією ускладнилися ще раніше, після того як в липні 2008 року в Женеві був затриманий син Каддафі Ганнібал. Двоє його слуг поскаржилися на нього через погане до них ставлення.

Крім того, два тижні тому Швейцарія оприлюднила список лівійських громадян, який містить імена полковника Муаммара Каддафі і його найближчого оточення, яким відмовлено у видачі шенгенської візи для в'їзду до країни. У відповідь Тріполі відмовився видавати візи громадянам ЄС.

Конфлікт між Швейцарією і Лівією може мати негативні наслідки для Італії та інших країн Європи, якщо не буде врегульований в найкоротші терміни. Таку думку висловив в п'ятницю міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні.

"Цей конфлікт може порушити контроль над потоком незаконної імміграції, а також функціонування системи контролю над Шенгенською зоною, яку ставить під сумнів ініціатива Швейцарії", - сказав він.

"Я вважаю, що дії Швейцарії ставлять нас в скрутне становище, тому що Берн використовує такий важіль безпеки, як Шенгенський договір, для чинення тиску на інші країни для вирішення виключно двостороннього питання з Лівією. Це - помилка, яка може мати негативні наслідки", - підсумував італійський міністр.

Італія займає позицію посередника у врегулюванні конфлікту між Берном і Тріполі. Вона звернулася в Єврокомісію і до головуючої в ЄС Іспанії по допомогу, аби розв'язати проблему.

Під час інциденту із сином Каддафі Італія активніше захищала позиції Тріполі, аніж Берна, нагадує Corriere della Sera, на яку посилається InoPressa. Як зазначає видання, міністр закордонних справ Італії вирішив не коментувати заяви лівійського лідера.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1175 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ