Сб, 2024-04-27, 05:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 5 » В операції проти піратів біля берегів Сомалі візьме участь флагман українського флоту
11:47
В операції проти піратів біля берегів Сомалі візьме участь флагман українського флоту
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Офіційний Київ підтвердив участь у операції по боротьбі з піратством, яка проходить під керівництвом НАТО біля берегів Сомалі.

Як повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, для участі в операції Україна надасть фрегат "Гетьман Сагайдачний" з палубним вертольотом і групою бійців спецназу на борту.

Представник МЗС повідомив, що зараз Міністерство оборони і НАТО узгоджують технічні питання, пов'язані з участю України у операції "Океанський щит". За його словами, практичну участь підрозділів української армії в операції "Океанський щит" почнеться вже 2013 року.

Волошин упевнений, що це буде безпосередній внесок України у міжнародні зусилля зі зміцнення безпеки, а також на захист українських моряків та екіпажів, які працюють на міжнародних морських торговельних маршрутах.

Як повідомили в прес-службі Міноборони, фрегат "Гетьман Сагайдачний" зараз ремонтують в Севастополі, щоб корабель міг взяти участь в операції "Океанський щит". Екіпаж фрегата вже пройшов підготовку, пов'язану з роботою в умовах океану. "Міністерство оборони, Генштаб і представники НАТО завершують підготовку технічної угоди, яка обумовлюватиме деталі участі наших військових у цій операції. Йдеться, наприклад, про підпорядкування, зону відповідальності, повноваження і матеріально-технічне забезпечення наших військових", - пояснили в прес-службі.

За інформацією Міноборони, обсяг фінансування участі України в операції "Океанський щит" також має бути обумовлений у технічній угоді з НАТО. Як повідомив глава комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, в парламенті чекають бюджетного представлення Міноборони на 2013 рік, в якому буде передбачено фінансування участі в подібних операціях, передає "КоммерсантЪ-Україна".

Тимчасом головний редактор сайту "Морський бюлетень" Михайло Войтенко повідомив, що цього року біля берегів Сомалі майже не було захоплень кораблів. За його словами, такого результату вдалося досягти, зокрема, завдяки найму приватної озброєної охорони самими судновласниками і створенню морської поліції. Войтенко зазначив, що в період найбільшої активності піратів (2008-2011 роки) військові в Аденській затоці були присутніми в не меншій кількості, але не могли вплинути на ситуацію.

Пан Войтенко, що брав участь у звільненні судна Faina, ще тоді пропонував українській владі налагодити систему озброєної охорони судів: "Ну пошлють фрегат, буде одним кораблем більше, гірше від цього не стане, але краще теж".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1178 | Додав: adminA | Теги: флагман українського флоту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ