Пт, 2024-04-19, 10:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 25 » В опозиції знають, коли вийде Тимошенко
08:41
В опозиції знають, коли вийде Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Європа готова до підписання з Україною Угоди про асоціацію, але залагодження ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко є вкрай важливим. Така позиція була викладена європейськими партнерами у Брюсселі голові фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку під час його робочого візиту, повідомив в інтерв'ю журналістам сам політик, передає Інтерфакс-Україна.

Яценюк перебуває в Брюсселі 23-24 квітня на запрошення віце-президента Європейського парламенту Яцека Протасевича.

У рамках візиту відбулися зустрічі з єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, єврокомісаром з питань торгівлі Карелом де Гюхтом, Протасевичем, президентом Європейської народної партії Вілфредом Мартенсом, лідером групи зелених Ребекою Хармс, депутатом Інес Вайдере.

"Європа готова. Ще є час, щоб продемонструвати суттєвий прогрес у виконанні вимог, необхідних для підписання Угоди про асоціацію", - розповів Яценюк.

"Одне з питань - дати чітку відповідь щодо Тимошенко. Вони (у ЄС) оцінили крок зі звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і очікують кроки щодо Тимошенко", - сказав він.

Крім того, серед озвучених проблем, на які українська влада має дати відповідь найближчим часом, європейці назвали оголошення результатів виборів у 5 проблемних округах, закон про референдум, вибори мера Києва, Виборчий кодекс, реформа прокуратури, реформа юстиції та Вищої ради юстиції та антидискримінаційне законодавство.

"Процес (вирішення питань) треба було починати позавчора. До Вільнюського саміту реалізувати все ми не встигнемо, але перші кроки мають бути зроблені вже зараз. У нас є історичний шанс у Вільнюсі зробити Україну частиною ЄС, і ми ним скористаємося", - упевнений Яценюк.

Раніше глава Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон заявив, що вітає рішення української влади про звільнення Луценка і чекає вирішення питання Юлії Тимошенко.

Опозиція впевнена, що їй вдасться домогтися звільнення Тимошенко до саміту Україна-ЄС у листопаді

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вийде на волю до проведення саміту Україна-ЄС у листопаді, впевнений народний депутат Микола Томенко (фракція "Батьківщина").

"Після звільнення Юрія Луценка необхідно чітко скоординувати нашу діяльність по звільненню Юлії Тимошенко. Я переконаний, до саміту в листопаді ми можемо сподіватися на її повернення як на свободу, так і в політику", - заявив Томенко під час інтернет-конференції в середу, 24 квітня.

"Не входжу в деталі діяльності опозиції в цьому питанні, але вірю в те, що таке завдання реалістичне", - додав він.

Як повідомлялося, 18 квітня понад 20 народних депутатів-жінок, зокрема, Лілія Гриневич, Людмила Денісова, Олександра Кужель, Ірина Луценко, Марія Матіос підписали клопотання про помилування Тимошенко і передали його президентові України Віктору Януковичу.

19 квітня звернення жінок-депутатів з проханням про помилування екс-прем'єра передано до комісії при президентові України з питань помилування.

За весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було спрямовано понад 100 різних клопотань про її помилування.

10 квітня 2013 року Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до президента з клопотанням про помилування Тимошенко, у квітні 2012 року - глави християнських церков. У березні 2012 року з аналогічним клопотанням до Януковича звернулися Герої України, представники української інтелігенції, письменники, митці, науковці та видатні громадські та політичні діячі. Крім того, під вимогою до Януковича звільнити Тимошенко підписалися більш як 20 тисяч громадян України.

Зазначимо, з клопотанням про звільнення Тимошенко до Януковича також звернулися відомі громадські діячі, представники експертного та політологічного співтовариства України, юристи, лідери опозиції. В цілому звернення підписали понад 30 експертів і політологів. А також громадські діячі, представники творчої інтелігенції, депутати різних рад Черкаської області та кілька десятків відомих харків'ян.

Як відомо, процедура помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка забрала менш як 2 доби. 5 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до президента про помилування, а вже 6 квітня комісія при президентові запропонувала главі держави помилувати засудженого. Вранці 7 квітня Луценко вийшов на волю.

Водночас омбудсмен Лутковська заявила, що вважає передчасним звернення до президента України з проханням помилувати Тимошенко, оскільки щодо неї ще не завершені судові процеси.

11 квітня в Миколаєві Янукович назвав неможливим помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, поки йдуть суди над нею.

Звільнити Тимошенко через референдум можна тільки після висновку КС

Питання звільнення Юлії Тимошенко може бути винесено на всенародний референдум як питання зміни статті Кримінального кодексу після висновку Конституційного Суду. Про це сказав член ЦВК Юрій Донченко, який курирує в комісії питання організації та проведення всеукраїнського референдуму, в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

Він зазначив, що заборонено "проводити референдум за народною ініціативою з питань оподаткування, бюджету, амністії та зміни територіального устрою".

"Наприклад, актуальна сьогодні тема - звільнення Юлії Тимошенко. На референдум виноситься зміна кримінальної статті, яке допоможе їй вийти на волю", - припустив Донченко.

"Таке питання нам доведеться ще передати на аналіз до Конституційного Суду, щоб він визначив, що це - амністія чи просто зміна кримінального законодавства. І тільки якщо КСУ скаже, що це не амністія - ми зареєструємо питання", - сказав він.

"До речі, така практика вже була за Віктора Ющенка, збиралися підписи з приводу вступу України в НАТО, і так все й висить донині. Хоча підписи зібрані і віддані президенту України для підписання указу", - додав член ЦВК.

Донченко сказав, що Центрвиборчком не може впливати на формулювання питання ініціаторів референдуму.

"Якщо є побоювання, що питання підпадає під перелік заборонених, ЦВК може тільки звернутися в КСУ для його оцінки, отримати висновок і ухвалити рішення", - підкреслив він.

Також, сказав член ЦВК, питання про вступ до Євросоюзу чи Митний союз з Росією, Бєларуссю та Казахстаном "під заборону не підпадають".

"Тут вже нехай люди визначають, куди їм краще йти. А політики нехай їм розповідають, де вони будуть краще себе почувати", - сказав Донченко.

А ось внесення змін або прийняття нової Конституції на референдумі, на його "суб'єктивну думку", недоцільно і неправильно.

Донченко також розповів, що ініціювати референдум з ініціативи партії або групи людей - важко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: опозиція, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ