Чт, 2024-04-18, 17:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 15 » В різних регіонах України школи масово закривають на карантин через епідемію грипу та ГРВІ
17:42
В різних регіонах України школи масово закривають на карантин через епідемію грипу та ГРВІ
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


З 15 грудня середні учбові заклади Одеси було закрито на карантин у зв'язку зі зростанням захворюваності на грип і гострі респіраторні захворювання серед учнів. Відповідне розпорядження підписав мер міста Едуард Гурвіц.
За інформацією обласної епідемстанції, причиною закриття шкіл стало перевищення епідемічного порогу більш, ніж утричі, саме серед школярів.

Згідно з даними облСЕС, питома вага хворих дітей і підлітків відносно дорослих становить до 73%.

А в Запоріжжі і Енергодарі у зв`язку із зростанням рівня захворюваності на грип і ГРВІ серед учнів закривають на карантин школи. Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Микола Фролов.


За його словами, дата початку карантину - 16 грудня, а дата завершення поки що не відома, і визначатиметься за результатами аналізу епідситуації.

При цьому введення карантину поки що стосуватиметься лише шкіл: дошкільні установи (дитсадки), училища і виші регіону поки працюватимуть, сказав віце-губернатор. У разі ускладнення епідситуації рішення про їх ”точкове” закриття або введення загального карантину ухвалюватиметься додатково, додав він.

Згідно з офіційними даними Запорізької ОДА, станом на сьогоднішній день у Запорізькому регіоні зафіксоване перевищення епідпорогу на території 16 з 20 районів області і в 3 найбільших містах: Запоріжжі, Енергодарі і Мелітополі.


У зв`язку з перевищенням епідемічного порогу щодо захворюваності на грип у м.Миколаєві на 6,9%, а також враховуючи епідемічну обстановку в усій області, за поданням головного санітарного лікаря міста Василя ГаннусовськогоВолодимир Чайка також підписав розпорядження про припинення навчально-виховного процесу у загальноосвітніх школах Миколаєва з 16 грудня наперед строком на 7 днів. міський голова Миколаєва

Остаточне рішення щодо часу відкриття шкіл буде ухвалене за наслідками аналізу захворюваності. Про це повідомила член оперативної групи при Надзвичайній протиепідемічній комісії Миколаївської облдержадміністрації Олена Табала.

Як уточнила Табала, заняття буде припинено у загальноосвітніх школах і школах-інтернатах міського підпорядкування. Розпорядження не відноситься до вихованців дитячих дошкільних установ, а також студентів вищих навчальних закладів.

У Миколаєві тимчасово заборонено проведення масових заходів, пов`язаних з великим скупченням людей у закритих приміщеннях, зокрема, в театрах. Проведення їх на відкритому повітрі не забороняється.

Станом на 14 грудня, понеділок (день звітності), епідемічна ситуація у Миколаївській області щодо грипу і гострих вірусних інфекцій залишається напруженою, йдеться у повідомленні НПК, розміщеному на сайті Миколаївської ОДА. З 7.12.09 до 13.12.09 перевищення епідемічного порогу спостерігалося у 13 адміністративних територіях області з 21: у м. Миколаєві, м. Первомайське, в Арбузінському, Баштанському, Братському, Веселинівському, Вознесенському, Жовтневому, Казанківському, Кривоозерському, Новобузькому, Очаківському і Снігурівському районах.

У цілому по області рівень захворюваності перевищує епідемічний поріг на 31,3%. З моменту оголошення епідемії в Україні (29.10.09) у Миколаївській області зареєстровано 43282 випадки захворювання на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції. При цьому були госпіталізовані 2620 хворих. На сьогодні з установ охорони здоров`я виписано 1957 осіб, зокрема 571 пацієнт, які перебували на лікуванні з діагнозом "грип, пневмонія".

Рівень захворюваності серед дитячого населення відповідає загальній тенденції. В інформації НПК йдеться про те, що з початку епідемії в області зафіксовано 1 летальний випадок — від двосторонньої вірусно-бактерійної пневмонії важкого перебігу померла 52-річна жінка. Цей випадок стався 9 листопада 2009 року у Вознесенському районі.

Сайт Миколаївської обласної міськадміністрації повідомляє також, що на 14 грудня у зв`язку з підвищеною захворюваністю учнів на грип і ГРВІ припинено навчально-виховний процес у 18 загальноосвітніх школах, 33-х класах 18-ти загальноосвітніх шкіл, в одній дитячій дошкільній установі і у 2-х групах професіонально-аграрного ліцею (у м. Первомайськ, м. Южноукраїнськ, в Арбузінському, Березанському, Березнегуватському, Братському, Вознесенському, Жовтневому, Казанківському, Кривоозерському, Новоодеському, Первомайському і Снігурівському районах).

На Волині на карантин також закрили 21 школу. З них 4 – у Луцьку. Про це повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Марія Гогоша.

За її словами, за останню добу до медиків зі скаргами на симптоми грипу та ГРВІ звернулося на 2 679 осіб більше, ніж за попередню добу. В реанімації перебуває 8 людей, з них 3 дітей.

Вчора в інфекційній лікарні від ускладнення грипу – вірусної пневмонії - померла семирічна дівчинка. Як зазначила Гогоша, дитина була зареєстрована у Луцьку, але проживала у Рівненській області. До медиків батьки звернулися тільки на п’ятий день захворювання, а тому врятувати дитину не вдалося. В області вона стала 21 жертвою пневмонії з початку епідемії грипу.

За даними Гогоші, наразі рівень захворюваності становить 76,9 на 10 тис населення, тоді як епідпоріг для області - 75,5 на 10 тис населення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1500 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ