Чт, 2024-04-18, 13:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 19 » В територіальній суперечці з Японією США виступили проти Китаю
14:07
В територіальній суперечці з Японією США виступили проти Китаю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Сполучені Штати визначилися зі своєю позицією з проблеми островів Дяойюдао (японське назва - Сенкаку) в Східно-Китайському морі, територіальну приналежність яких оскаржують Японія і Китай, передає "Інтерфакс".

"Ми виступаємо проти будь-яких односторонніх дій, метою яких є підрив японського управління (островами)", - заявила держсекретар США Гілларі Клінтон на спільній з міністром закордонних справ Японії Фуміо Кисидой прес-конференції у Вашингтоні.

Раніше США дистанціювалися від підтримки будь-якої зі сторін у територіальній суперечці, обмежуючись лише заявами про пріоритет мирного врегулювання.

Клінтон, утім, зазначила: "Ми б хотіли, щоб Китай і Японія вирішили цю проблему мирним шляхом за допомогою діалогу... Ми б не хотіли бачити будь-яких дій з чиєї-небудь сторони, які приведуть до нагнітання напруженості або стануть результатом помилкових оцінок, що підірве мир, безпеку і економічний розвиток у регіоні".

Кисида зі свого боку відзначив важливість для Японії стабільних відносин з Китаєм, однак підкреслив, що острови є японською територією. Він підкреслив, що Японія "має намір спокійно відповідати (на китайські домагання), щоб не провокувати Китай".

Офіційний представник МЗС КНР Хун Лей напередодні вкотре заявив про прагнення Китаю вирішити проблему спірних островів з Японією шляхом переговорів.

При цьому в Японії до переговорів навіть не готуються. На минулому тижні на прес-конференції в Токіо Сіндзо Абе заявив: "Що стосується островів Сенкаку, то я не змінив своєї позиції щодо готовності рішуче захищати їх і прилеглий до них морський простір. Переговори з цієї проблеми неможливі".

Відмова Японії від переговорів з китайською стороною щодо спірних островах Дяоюйдао означає, що Китай повинен готуватися до війни, заявив напередодні відомий китайський експерт з військових питань генерал Ло Юань.

"Якщо дійде до бійки - ми не боїмося, ми тільки попереджаємо Японію: не варто перетворювати вигідні для обох країн китайсько-японські відносини в відносини на поле кровопролитних битв", - сказав він.

24 жовтня 2012 року уряд Японії офіційно підтвердив факт таємних переговорів з КНР щодо суперечних островів Сенкаку. Останнім часом відносини між Китаєм і Японією загострені через суперечку стосовно островів у Східнокитайському морі.

Раніше повідомлялося, що Японія і Китай не змогли дійти спільної думки у ході переговорів щодо спірних територій в Східнокитайському морі.

Китайський уряд має намір встановити постійний контроль над спірними островами за допомогою безпілотних літальних апаратів (БЛА). У КНР заявляють, що викуп Японією островів Сенкаку - фарс, який ставить під питання законність Потсдамської декларації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1303 | Додав: adminA | Теги: проти Китаю, США, Японією
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ