Чт, 2024-04-18, 16:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 12 » В Україні хочуть обмежити доступ до кривавих комп'ютерних "стрілялок"
13:14
В Україні хочуть обмежити доступ до кривавих комп'ютерних "стрілялок"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Після історії з "російським Брейвіком", юристом Дмитром Виноградовим, який захоплювався комп'ютерною грою Manhunt ("Полювання на людей"), а днями розстріляв своїх колег, депутати російської Держдуми задумалися про те, щоб заборонити в своїй країні цю жорстоку гру. У ній головний герой вбиває ворогів за допомогою витончених тортур - стинання голови, удушення пакетом або вилучення хребта, пише газета "Сегодня".

При цьому головний елемент звукового оформлення гри - крики і стогони людей, що вмирають від болю. Зазначимо, що російські законодавці в цьому плані не будуть першопрохідцями - після того, як в 2005 році 17-літній підліток з Британії Уоррен Лебланк, теж захоплюючись Manhunt, забив свого друга обценьками до смерті, гру заборонили в багатьох країнах світу.

В Україні ж, як і в Росії, ця скандальна гра у вільному доступі як в магазинах, так і в Мережі, де її можна завантажити безкоштовно.

Однак, як з'ясувалося, в нашій країні теж вже замислюються над тим, щоб якимось чином регламентувати ринок комп'ютерних ігор, адже саме їх все частіше називають винуватцями кривавих розправ, надто серед молоді.

"Про заборону ігор з насильством поки що не йдеться, але зараз наша комісія вивчає питання інформаційної безпеки продукції, яку використовують діти, зокрема і комп'ютерних ігор. Особисто я виступаю за те, щоб вивести таку продукцію з розряду загальнодоступною - тобто стежити за її розповсюдженням в Мережі і торговельних мережах. Якщо людині вже є 18 років, вона сама вирішує, що їй робити і що дивитися, а діти, звичайно, не повинні бачити сцени насильства", - розповів голова Нацкомісії з питань захисту моралі Василь Костицький.

Нардепи теж за те, щоб обмежити доступ дітей до подібних ігр-"стрілялок", однак не знають, як цього можна досягти. Так, депутат-"бютівець" Юрій Прокопчук, який виступав одним з ініціаторів запровадження штрафів за створення і розповсюдження творів зі сценами насильства і жорстокості, вважає, що заборона кривавих ігор буде просто неефективною.

"По-перше, заборонений плід солодкий, а по-друге, я не уявляю собі механізм, яким можна було б здійснити таку заборону: закриєш один сайт, де такі ігри можна завантажити або грати в них онлайн - тут же з'явиться десяток нових", - зазначив Прокопчук.

Психологи впевнені, що жорстокі комп'ютерні ігри згубно впливають не тільки на дітей.

"Безумовно, коли світогляд вже сформовано, важче на нього впливати, але оскільки вигляд крові і вбивств взагалі суперечить людській свідомості, дорослим теж краще не грати в такі ігри. Що ж стосується дітей - це взагалі небезпечно. У дитини формується усвідомлення того, що вбивство і жорстокість - це нормально, і цей механізм може включитися у нього в будь-яку хвилину", - говорить психолог Вікторія Донська.

А ось Андрій Яценко, професійний геймер і PR-менеджер команди Na'Vi (4-разові чемпіони світу з Counter-Strike), вважає, що такі побоювання надумані.

"Я не розумію, як співвідносяться комп'ютерні ігри і випадок з Виноградовим. Не думаю, що комп'ютерні ігри будь-яким чином вплинули на його поведінку. Швидше, це пов'язано з якимось його внутрішніми психологічними проблемами і травмами, а комп'ютерні ігри просто дуже зручно звинувачувати у всіх бідах. Але я згоден з тим, що діти до 16 років дійсно не повинні отримувати доступ до ігор і фільмів з високим рівнем насильства. І в США існує система класифікації ігор за віком. У нас же за тим, щоб діти не грали в ігри, які на Заході мають категорію від 18 і старше, повинні стежити передусім батьки".

Як повідомлялося, на московських складах невідомий з карабіна розстріляв сімох людей. Передбачуваний вбивця п'ятьох людей на північному сході російської столиці, 30-річний Дмитро Виноградов у ніч перед вбивством опублікував в соціальній мережі "маніфест", в якому зізнався в ненависті до людства.

Комп'ютерні ігри не вперше називають причиною, що спонукала людей до жорстоких вбивств. Так, у травні цього року Київ сколихнула трагедія - пасинок чиновника з "Київгазу" разом зі своїми друзями розпоров живіт вітчиму і рідній матері. Сусіди 16-річного хлопця стверджують, що він захоплювався комп’ютерними іграми і вбивав нібито за сценарієм улюбленого "шутера".

А в липні в Прикарпатті брат убив сестру, тому що переплутав її з ворогом в камуфляжі з віртуального світу.

Така ж історія сталася три роки тому в Москві - там студенти вбили свого друга і намагалися вбити його дівчину - знову ж таки, за сценарієм комп'ютерної гри. В Уфі підліток взагалі убив свого суперника по грі, щоб довести, що його "клан" сильніший.

Раніше повідомлялося, що уряд Великобританії за участю психологів і розробників комп'ютерних ігор провів нове дослідження з питання про те, як відеоігри зі сценами насильства впливають на дітей.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: Україні, комп'ютерних стрілялок, обмежити доступ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ