Чт, 2024-03-28, 15:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 6 » В Україні хочуть працювати шість дешевих авіаперевізників, а укравіація їм перешкоджає
10:48
В Україні хочуть працювати шість дешевих авіаперевізників, а укравіація їм перешкоджає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні можуть почати літати шість авіакомпаній лоу-кост (low-cost) - тих, які пропонують дешеві квитки на авіарейси. Про це пише газета "Сегодня".

Низька ціна досягається тим, що їх літаки літають майже без простоїв, а на борту вас чекає мінімум зручностей: наприклад, немає обов'язкового годування під час польоту. Серед цих авіакомпаній - російська "Авіанова", ірландська Ryanair, арабська FlyDubai, німецька Air Berlin, словацька Danube Wings і британський Easy Jet. Різниця в ціні на політ істотна: наприклад, рейс "Москва-Берлін" на одну і ту ж дату у Air Berlin коштує 70 доларів, а у звичайної авіакомпанії - 140 дол.

Правда, вихід цих компаній на український ринок - справа не завтрашнього дня. "Так, у нас є плани почати літати до України. Проте українська сторона нам не дає дозволу. Ми ведемо переговори з вашою авіаційною адміністрацією, але безуспішно. У нас проблема в отриманні прав на польоти, в кількості рейсів, які ми б хотіли здійснювати", - пояснила менеджер відділу зв'язків з громадськістю авіакомпанії Air Berlin Сабіна Теллер.

У Державіаадміністрації не змогли уточнити, на якій стадії знаходяться переговори про отримання дозвільних документів для перерахованих авіакомпаній, пообіцявши, що дадуть відповідь пізніше.

На сьогодні ближче за всіх до появи на українському ринку російська "Авіанова". Вона збирається почати літати з Москви до Сімферополя і з Сочі до Харкова (дати не називають, можливо, це буде кінець цього - початок наступного року). У Росавіації компанії дозволили здійснювати на кожному напрямі по 5 рейсів на тиждень. Чи є у авіакомпанії дозвіл української сторони - в її офісі уточнити відмовилися. Зараз у авіакомпанії є 5 літаків Airbus A320 (180 пасажирів).

На сьогоднішній день на українському авіаринку активно працює лише три лоу-кости. З них одна компанія - це наш власний перевізник, Wizzair Ukraine (незалежний від Wizzair). Компанія здійснює 11 рейсів з Києва, з них один - усередині країни, до Сімферополя (від 35 доларів), решта - до Європи і Анталії (в середньому - 40-50 доларів). Ще три рейси здійснюються зі Львова. І все це - на двох Airbus A320.

Також є рейс з Харкова до Стамбулу, який здійснює Pegasus Airlines. І, нарешті, авіакомпанія з ОАЕ Air Arabia має щоденний рейс з Києва до Шарджу. У ОАЕ, таким чином, можна злітати за 263 доларів (у "дорогих" авіакомпаніях квиток обійдеться в середньому в 400 доларів).

Як пояснили неофіційно в керівництві авіакомпаній лоу-кост, багатьох з них відлякують високі тарифи на обслуговування літаків в українських аеропортах і служб навігації. Правда, офіційно цю інформацію спростували. "З 38 країн, що входять до "Євроконтролю", наша країна всього на 21-му місці за рівнем тарифів", - відзначила прес-секретар авіакомпанії "Украерорух" Наталія Литвиненко.

Через зростання цін на паливо українські авіакомпанії почали підвищувати вартість квитків. МАУ збільшила в структурі ціни авіаквитка паливний збір на 10 дол. У "АероСвіті" відзначили, що їх економісти винесуть постанову після свят: як реагувати на підвищення цін на паливо.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 911 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ