Чт, 2024-04-18, 14:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 27 » В Україні хочуть робити російські автомобілі Lada Granta
11:51
В Україні хочуть робити російські автомобілі Lada Granta
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Автокомпанії "Богдан" і "Укравто" ведуть переговори з АвтоВАЗом про початок виробництва моделі Lada Granta на своїх потужностях. Російський виробник змушений шукати нові майданчики для цієї моделі, оскільки на його підприємствах планується здійснювати випуск моделей, розроблених з партнерами - Renault і Nissan, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Богдан" і "Укравто" нині прагнуть завантажити власні потужності, а очікуване введення мит на імпорт автомобілів дозволить знизити їхню собівартість, зазначають експерти.

Два найбільших в країні автовиробники - "Богдан" і Запорізький автозавод (ЗАЗ; входить в "Укравто") - ведуть переговори з АвтоВАЗом про організацію виробництва автомобіля Lada Granta в Україні. "Ми запропонували російській компанії почати виробництво цієї моделі на нашому заводі в Черкасах. Зараз у нас вільні потужності з виробництва 60 тис автомобілів на рік", - розповів прес-секретар "Богдана" Сергій Красуля.

Голова правління ЗАЗу Микола Євдокименко повідомив, що і його компанія веде консультації з АвтоВАЗом. "Російська сторона зацікавлена в перенесенні частини виробництва Lada Granta до України", - уточнив він.

У прес-службі АвтоВАЗу не підтвердили, але й не спростували факт переговорів з українськими підприємствами. Однак джерело видання в компанії в неофіційній бесіді підтвердило, що такі переговори справді ведуться.

Російська компанія повинна перенести виробництво всієї лінійки автомобілів за кордон, адже її потужності планується завантажити виробництвом автомобілів, проектованих спільно з Renault і Nissan, каже фахівець з маркетингу "УкравтоВАЗ" (ексклюзивний дистрибутор автомобілів Lada) Олег Махно. Це передбачено програмою розвитку АвтоВАЗа до 2020 року.

"За нашими оцінками, попит на модель Granta в Україні становить до 5 тис автомобілів на рік, а знайти ринок збуту на заявлений обсяг виробництва буде непросто", - констатує він. Разом з тим виробництво в Україні буде вигідним, надто в разі запровадження урядом антидемпінгових мит, додає Махно.

Перспективи продажів Granta в Україні учасники ринку коментують стримано. "Складно сказати, як підуть продажі Granta в Україні. Але вже зараз видно, що автомобіль дуже сильно посилить конкуренцію в С-класі в ціновому діапазоні 60-90 тис грн за рахунок хорошого співвідношення ціни і якості", - зазначає Євдокименко.

У Росії ця модель входить до топ-5 найбільш продаваних автомобілів (за 4 місяці поточного року було продано 26,6 тисячі). В Україні за підсумками травня - першого місяця автопродажів - було реалізовано 210 автомобілів Granta (для порівняння, лідер продажів ЗАЗ Sens - 644). Учасники ринку називають конкурентами моделі автомобілі ЗАЗ Sens, ЗАЗ Lanos, ЗАЗ Forza, Kia Rio, Renault Logan, Geely MK і Geely CK.

Варто зазначити, що найбільший російський автовиробник, АвтоВАЗ, здає позиції на українському ринку. Тільки за перші три місяці поточного року продажі автомобілів Lada в країні впали на 42%.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: Україні, і Lada Granta
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ