Сб, 2024-04-27, 03:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 5 » В Україні хочуть запровадити продаж SIM-карти за паспортом
09:51
В Україні хочуть запровадити продаж SIM-карти за паспортом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Українська влада має намір заборонити надання телекомунікаційних послуг без ідентифікації користувачів, зокрема послуг мобільного зв'язку, де найбільш поширеним способом отримання послуг є придбання без укладення договорів SIM-карт (т.зв. передплачені послуги), повідомляє УНІАН.

Так, про це йдеться у проекті закону "Про внесення змін до Закону України "Про телекомунікації щодо вдосконалення порядку отримання правоохоронними органами інформації про споживачів телекомунікаційних послуг та надані телекомунікаційні послуги та порядок набуття ідентифікаційних телекомунікаційних карток споживачами", розроблений Держспецзв'язку України.

Як повідомляється, законопроект розроблено на виконання рішення, прийнятого на засіданні Кабінету міністрів України 11 квітня 2012 року.

В аналітичній записці відомства пояснюється, що "запровадження процедури надання телекомунікаційних послуг з використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток на підставі укладеного між оператором телекомунікацій та споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України, дасть змогу споживачам отримувати відповідні телекомунікаційні послуги згідно з договором, а правоохоронним органам - ідентифікувати споживачів під час проведення заходів щодо запобігання правопорушенням та їхнього розкриття".

Держспецзв'язку вважає, що внаслідок схвалення законопроекту буде вдосконалено порядок отримання правоохоронними органами інформації про споживачів телекомунікаційних послуг та надані телекомунікаційні послуги, буде надана можливість визначити порядок придбання ідентифікаційних телекомунікаційних карток споживачами, що дозволить правоохоронним органам "ефективніше виконувати обов'язки щодо захисту життя, здоров'я, прав і свобод громадян, власності, природного середовища, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань з використанням телекомунікаційної складової".

Крім того, як вважають чиновники, запровадження змін забезпечить правоохоронним органам не лише поліпшення стану виконання своїх обов'язків завдяки швидшому і надійнішому джерелу інформації про споживачів телекомунікаційних послуг, а й значною мірою впливатиме на стан недопущення та запобігання протиправних дій з використанням телекомунікаційних мереж.

Нагадаємо, що, за даними операторів, основна кількість абонентів мобільного зв'язку припадає на абонентів передплачених послуг (за різними оцінками - 85-90%), які купують SIM-карти без укладення договорів або без ідентифікації покупця. В Україні також надається низка інших телекомунікаційних послуг без укладання договорів - послуги IP-телефонії, доступу в Інтернет тощо.

Нагадаємо, що скандально відомий сайт WikiLeaks, який спеціалізується на розміщенні секретної інформації, оголосив наприкінці минулого року про запуск нового проекту. Його присвячено компаніям, що продають технології, які дозволяють державним службам здійснювати стеження за своїми громадянами.

А журналіст Мустафа Найєм повідомив, що напередодні акції "Стоп цензурі!" на Всесвітньому газетному форумі телефони журналістів-учасників прослуховувалися.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: Україні, продаж SIM-карти за паспортом
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ